De perfect ingerichte slaapkamer, zo ziet hij er uit

Er is nog heel veel dat de wetenschap niet weet over de menselijke slaap, hoewel er dagelijks onderzoek naar wordt gedaan. Wat men wel weet, is dat vrijwel ieder mens per dag tussen de 7 en 8 uur slaap nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren en zich goed te voelen.

Hoewel men dat niet altijd zo voelt zijn er een aantal zaken die voor iedere slaapkamer zouden moeten gelden om ongestoorde slaap mogelijk te maken.

# Donker

Ook in de zomermaanden hebben we onze slaap nodig. Het is dan van belang dat de raamdecoratie er voor zorgt dat het ook donker blijft als de zon op gaat of nog op is. Selecteer uw gordijnen of andere raamdecoratie voor de slaapkamer niet alleen op uiterlijk maar ook op de hoeveelheid licht die het door laat.

# Stilte

Natuurlijk kan je niet alle geluiden van buiten uitsluiten en er treedt ook vaak gewenning op. Maar een radio of tv horen in principe niet op de slaapkamer thuis. Soms hoopt iemand door het beeld  en/of geluid te ontspannen en sneller te slapen. Dat is een misvatting, zelfs als je eerder in slaap valt, wordt dat in het algemeen een onrustige slaap. Een boek lezen dat niet te heftig is, vormt wel een goede methode om te ontspannen.

# Temperatuur

Het is niet voor iedereen exact dezelfde temperatuur maar op een slaapkamer moet het niet te warm en niet te koud zijn. Het bedlinnen speelt daarin ook een belangrijke rol. Hoewel we vaak nog over bedlinnen praten zijn er inmiddels veel meer materialen in omloop voor beddengoed dan alleen linnen. Al die stoffen hebben specifieke eigenschappen die ook de temperatuur bepalen. Het is daarom dat in een perfect ingerichte slaapkamer niet alleen het dekbed wordt gewijzigd naar gelang het seizoen. Ook bij kussenslopen, dekbedovertrekken en lakens is de keuze van het materiaal zeer belangrijk. Omdat ons hoofd veel warmte afgeeft, ook tijdens het slapen, zijn kussenslopen belangrijker voor een goede slaap dan je wellicht had gedacht. Een kussensloop kopen is dus beslist iets om weloverwogen te doen.

# Comfort

Wil je een mooie slaapkamer of een comfortabele kamer? Uiteraard kies je voor beide. Het bed is daarbij voor een belangrijk deel bepalend voor het comfort, maar er zijn mooie ledikanten voor iedere smaak die ook comfort bieden. Het is onduidelijk waar dit op is gebaseerd maar de ene mens slaapt veel beter op een hard matras terwijl de andere kiest voor een veel zachtere versie. Hetzelfde geldt voor een hoofdkussen. Dit item bepaalt in belangrijke mate een goede lighouding. Voor een tweepersoonsbed bestaat altijd de mogelijkheid van afzonderlijke matrassen indien de gebruikers een duidelijk verschillende voorkeur hebben.

# Mooi

Toe aan een make-over van je slaapkamer? Natuurlijk is mooi een zeer subjectief begrip. Wat de een mooi vindt, verafschuwt de ander. Een slaapkamer mooi maken naar eigen inzicht, bevordert beslist ook de rust die je daar vindt. En wil je meegaan met de laatste trends op het gebied van wonen, is ook dat geen enkel probleem. Er is altijd genoeg keuze in diverse stijlen om ook iets te vinden dat jou aanstaat.

Woonmooier.nl
Logo