De moderne woonstijl versus de landelijke woonstijl

Een moderne woonstijl en een landelijke woonstijl staan eigenlijk lijnrecht tegenover elkaar. Waar de moderne woonstijl vooral bestaat uit rechte lijnen en strakke vormen, zien we bij de landelijke woonstijl dat het allemaal wat sierlijker en huiselijker is. Het ligt heel erg aan je eigen smaak wat je graag zou willen. Maar je moet ook wel rekening houden met het huis waarin je woont.

Als je al een modern huis hebt, dan is het mooi om dit door te trekken in het interieur. Het is een beetje gek als je een modern huis hebt en een landelijk interieur neerzet! Vaak zie je een landelijk interieur terug bij woningen uit de jaren ’30. Of bij de typische woonboerderijen die tot paleisjes zijn omgetoverd. Je weet misschien al een beetje welke stijl bij je past, maar als je de verschillen eens onder de loep wilt nemen, lees dan verder!

De moderne woonstijl

De moderne woonstijl is een stijl die voornamelijk dus uit rechte lijnen en strakke vormen bestaat. Het is een woonstijl zonder al te veel poespas. Je zal niet snel drukke prints zien en de stijl is vrij minimalistisch. De materialen die je vaak ziet bij een moderne woonstijl zijn metalen en plastic. Wel kan het spatten van de kleuren! Je ziet dat mensen vaak de basiskleuren met elkaar combineren. Van rood en blauw tot geel. Vaak is dit in combinatie met een metaalkleur een echte statement. Ook zie je de felle kleuren vaak in combinatie met zwart of grijs.

Moderne kunst

Misschien dat er wel een paar accessoires in huis staan, maar die hebben waarschijnlijk een functie. Tenzij het een kunstig object is. In een moderne stijl zie je vaak ook heel moderne kunst terug op de muur. Vaak kunstwerken met rechte lijnen. Ook zie je vaak fotografie voorbijkomen. En dan vooral de fotografie van bijvoorbeeld steden of andere ruimtes. De bank(en), stoelen en eettafel zijn allemaal rechttoe rechtaan. Door deze rechte lijnen geeft een moderne woonstijl een rustig beeld. Alles is op elkaar ingespeeld.

De landelijke woonstijl

De landelijke woonstijl kenmerkt zich door sierlijke en knusse elementen. De meubels zijn vaak van hout. Hierdoor is het een organisch geheel. Vaak is het hout ook bewerkt met versieringen die uitgehakt zijn. De landelijke woonstijl oogt wat ‘rommeliger’ dan een moderne stijl. In deze stijl mag dat ook veel meer! Je zal meer accessoires zien en vaak ziet de styling eruit alsof het met de losse pols is gedaan.

Een lossere stijl

In een landelijke woonstijl zal je ook vaker verschillende kleuren tegenkomen. Vaak zie je een combinatie van kleuren met houtkleur. Zo heb je vaak beige, lichtblauw en groen als kleuren die in een landelijke look passen. De meubels zijn veel speelser en er kan meer gecombineerd worden met elkaar. Doordat het niet een eenduidige stijl is in de woonkamer, geeft dat wat meer vrijheid.

Wat past bij jou?
Ben je aan het kijken en vergelijken wat bij jouw smaak zal passen? Je kan sowieso kijken naar wat je het meest aanspreekt. Zal dat modern of landelijk zijn?

Woonmooier.nl
Logo