De kenmerken van een Intergas combiketel

Intergas heeft vier modellen cv-ketels. Er zijn ketels verkrijgbaar met een modulerende A-label pomp, een gewone A-label pomp en een WTW unit. Is dit voor jou ook abracadabra? In dit artikel leg ik je uit wat de kenmerken zijn van een Intergas Cv-ketel.

Hoog rendement

De Cv-ketels van Intergas zijn vooral bekend vanwege hun duurzaamheid. Intergas heeft namelijk een 2 in 1 warmtewisselaar principe. De Cv-ketels van Intergas beschikken over slechts één warmtewisselaar. Deze warmtewisselaar werkt CV-zijdig en tapwaterzijdig voor de warmteproductie. Tapwater wordt dus verwarmd door de hoofdwarmtewisselaar. Een secundaire warmtewisselaar is daardoor bij deze ketels overbodig geworden. De ketels van Intergas behalen hiermee het hoogst mogelijke TNO, of terwijl rendement. Dit rendement wordt op zowel tapwater als de CV zelf behaald. De ketels beschikken ook niet over een driewegklep. Dit klinkt misschien tegennatuurlijk, maar dit zorgt er juist voor dat de ketels betrouwbaarder zijn. Intergas kwam als eerste met dubbel HR: het hoge rendement op warm water en verwarming. De warmtewisselaar is van aluminium en heeft gescheiden koperen circuits. Dit maakt dubbel HR mogelijk. Fijn, zo’n duurzame en energiebesparende Cv-ketel! Wil je meer tips over hoe je energie kunt besparen in en rondom je huis? Dat kun je lezen in dit artikel.

2-weg klep

De ketels van Intergas hebben in tegenstelling tot de meeste ketels een 2 wegklep. Dit is bijvoorbeeld handig bij vloerverwarming. De vloerverwarming wordt namelijk hydraulisch onderbroken. Daardoor is er een optimale werking tussen de ketel en het vloerverwarmingssysteem. Intergas laat zien dat zij kwaliteit bieden, onder andere door 15 jaar garantie op de warmtewisselaar met goede garantievoorwaarden. Indien je een ketel met service aanschaft, kun je op elk moment reparatie aan huis inschakelen. Zo zorg je voor een werkende en storingsvrije Cv-ketel.

Vier modellen

Zoals ik al had benoemd zijn er vier soorten ketels in het assortiment van Intergas. De HReco (met modulerende A-label pomp), de HRE A (met A-label pomp), de Intergas Extreme serie (met WTW unit) en de Intergas HRX. Het prettige aan de Intergas Combiketel, is dat ze allemaal zijn te combineren met een duurzame opstelling (zoals een zonneboiler bijvoorbeeld). Alle ketels beschikken over een RF Module (een elektronisch apparaat die radiosignalen kan ontvangen en verzenden, waardoor het op afstand bedienbaar is), zelflerende ECO-stand, weersafhankelijke regeling (voor nog efficiënter verwarmen) en een efficiënte stroomafname door een geschakelde voeding. De vier uitvoeringen verschillen in vermogen voor verwarming en in de hoeveelheid warm water.

De voordelen op een rij

  • Hoge comfort
  • Laag energieverbruik
  • Lage uitstoot van schadelijke gassen
  • Aantrekkelijke prijs
  • 15 jaar garantie op de warmtewisselaar
  • Te combineren met duurzame opstelling
  • Zelflerende ECO-stand
  • Weersafhankelijke regeling
  • RF Module

P.S. Is dit alles nu nog steeds abracadabra? In dit artikel kun je meer lezen over hoe een Cv-ketel eigenlijk precies werkt.

Woonmooier.nl
Logo