De ideale werkkamer creëer je zo

De werkkamer in huis is een plek waar je rustig moet zitten. Een kamer waar je alles op één plek hebt als je aan de slag gaat. Als je een werkkamer gaat inrichten dan is het goed om hier rekening mee te houden. Het uitgangspunt is dat je geconcentreerd kan werken en dat het mogelijk is om papieren/mappen en dergelijke op te bergen. Bovendien moet je goed aan een bureau kunnen zitten om rugklachten te voorkomen.

Het bureau

Je kan echt op heel veel plekken natuurlijk een bureau kopen. Het ligt er helemaal aan hoeveel ruimte je in de kamer hebt. En hoeveel ruimte je wilt besteden aan het bureau. Als je juist wat flexibiliteit wilt, dan is het een goed idee om een inklapbureau te nemen. Zo kan je deze naar wens groter of kleiner maken. Dat is heel handig voor een kleinere ruimte. Ben je handig? Maak dan zelf je bureau! Zo kan je deze precies aan je wensen voldoen.

Zorg dat je bureau goed aansluit bij de stoel. Als je vele uren achter het bureau zit, dan kan je serieuze klachten krijgen als het niet goed is afgesteld. Zorg voor een verstelbare stoel, dan zit je snel goed.

Opbergers

Opbergers zijn handig in een werkkamer. Als je mappen en papieren hebt, dan kan je deze het beste in een organizer doen. Zorg dat je een kastje onder het bureau hebt waarin je alles (misschien wel alfabetische volgorde) neerzet. Je kan ook kiezen voor een kast dat boven je bureau hangt voor spullen. Vaak zie je dat aan de rechter- of linkerkant van een bureau. Zo kan je makkelijk bij de spullen die je nodig hebt als je aan het werk bent.

Verlichting

Werk je soms tot in de late uurtjes? Of is het in de kamer snel donker in de winter? Dan moet je goede verlichting hebben in de werkkamer. Zorg voor een tafellamp op het bureau. Dit zijn vaak wat fellere lampen waardoor je je werk goed kan zien. Als je een inklapbureau hebt, neem dan een tafellamp die je kan klemmen aan de zijkant. Zo ben je extra flexibel!

Een plant voor zuurstof

Een plant op de werkkamer voor zuurstof is een heel goed idee! Het vrolijkt de kamer ook gelijk wat op en het is beter voor je gezondheid. Zorg ervoor dat je naast het hebben van een plant ook de ruimte goed kan ventileren. Al helemaal als je uren loopt te ploeteren hebben je hersenen sowieso behoefte aan frisse lucht.

Als je werkkamer ook een andere functie heeft

Niet iedereen kan het zich permitteren om een kamer in huis helemaal te wijden aan een werkkamer. Stel dat je werkkamer ook een waskamer is, dan is het wijsheid om te zorgen voor voldoende opbergruimte. Het kan namelijk behoorlijk afleiden als je bedenkt dat je nog heel veel was moet vouwen… Is het ook de speelkamer voor de kinderen? Zet extra dozen neer waar de kinderen hun speelgoed in kunnen stoppen na het spelen. Opgeruimd staat netjes!

Woonmooier.nl
Logo