De hal, een ondergeschoven kindje

De hal is het eerste wat mensen zien als ze binnenkomen. In vele culturen zie je dat de hal een belangrijke ruimte is. De hal is vaak groot, met een grote trap en mooie kunst aan de muur. Toch zie je vaak in Nederlandse interieurs dat mensen liever zo min mogelijk tijd besteden aan de hal. Want het is toch maar gewoon een ruimte waar je doorheen loopt om naar binnen, buiten of boven te gaan?

Vergeet niet dat het een ruimte is waar mensen binnenkomen. Het is de eerste indruk die mensen krijgen. Je kan met een paar aanpassingen de hal een totaal andere look geven. Sowieso zijn het wat ideeën waarmee je de hal netjes houdt. Zo voelt iedereen zich welkom!

Kapstok en schoenrek in de hal

De hal is de plek voor jassen, tassen en schoenen. Als je met een gezin woont, dan stapelen de spullen zich op. Als je de ruimte hebt is het het mooist om de kapstok in te bouwen. Dat scheelt echt ontzettend veel rommel in de hal! Al heb je maar een paar jassen hangen, het kan al heel snel rommelig ogen als er allerlei jassen hangen en schoenen staan. Voor de schoenen kan je een schoenrek kopen. Zo slingert niet alles in de rondte en kunnen de schoenen gelijk uit bij binnenkomst.

De trap? Die kan veel mooier!

De trap is zo’n ding in huis dat ontzettend veel gebruikt wordt. We stampen wat af elke dag en gebruiken de treden soms om spullen op te leggen die naar boven moeten. Je hebt tegenwoordig veel mooie oplossingen voor de trap om deze te bekleden. Je hebt mooie planken die je erop kan leggen, met eventueel verlichting. Of je kan een strook met verlichting plaatsen aan de rand van de trap voor een mooi effect. Wil je iets anders doen met de trap? Verf dan de trapleuning in een mooie kleur!

Deuren in dezelfde kleur

Er zijn over het algemeen veel deuren in de hal. Vaak zit er een toilet, gangkastdeur en de deur naar de woonkamer. Soms is er ook nog een deur naar bijvoorbeeld een washok! Dat zijn veel deuren voor een vaak kleine ruimte. Zorg dat je de deuren mooi afwerkt in eenzelfde tint. Omdat de ruimte zo klein is, is het beter om hier rustig mee om te gaan. Gebruik eventueel glas in de woonkamerdeur om wat meer licht in de hal toe te laten. Dit ziet er gelijk ook wat ruimer uit.

Kunst aan de muur

De muur in de hal is waarschijnlijk vrij klein. Maar omdat dit het eerste is wat je ziet bij binnenkomst, is het wel een idee om iets moois aan de muur te hangen. Het hoeft niet een druk schilderij te zijn. Maar als je iets subtiels ophangt, geeft dit gelijk wat meer sfeer aan de hal. Of hang er een spiegel op. Dat is niet alleen handig voor een laatste check voordat je de deur uitgaat, maar het kan ook de ruimte vergroten door de lichtweerkaatsing.

Woonmooier.nl
Logo