De grootste kamerplanten voor een grandioos effect

Het hele jaar door genieten van groen in je huis is eenvoudiger dan je denkt! En nee, je hoeft niet meteen te investeren in honderden verschillende kleine planten met ieder z’n eigen pot (alhoewel dit wel ontzettend hip staat!). Je kunt namelijk gewoon kiezen voor de grootste kamerplanten kiezen, waardoor je in meteen een frisse, groene look voor je woonkamer, keuken, bad- of slaapkamer creëert. Denk aan grote kamerplanten zoals palmbomen, Monstera’s of een mooie ficus. Deze grote, groene kamerplanten zijn echte eyecatchers en staan ontzettend mooi als statement of als deel van jouw eigen urban jungle.

Grote planten met grote voordelen

Grote kamerplanten zijn niet alleen ontzettend mooi maar ook nog een hartstikke functioneel.

  • Grote kamerplanten helpen met het zuiveren van de lucht in jouw woonruimtes en verhogen de luchtvochtigheid.

Planten zetten namelijk CO2 om in zuurstof en stoten een waterdamp uit. Hierdoor wordt de kwaliteit en vochtigheid van de lucht verbeterd waardoor jij beter kunt slapen en concentreren.

  • Grote planten verbeteren de akoestiek in jouw huis.

Hoe groter de bladeren en planten, hoe beter het geluid wordt geabsorbeerd en hoe meer jij kunt genieten van je heerlijk rustige en sfeervolle plekje.

  • De meeste grote kamerplanten zijn gemakkelijk in het onderhoud.

Zeker als je geen super groene vingers hebt of soms wel eens vergeet om alle kleine planten water te geven, zijn grote kamerplanten echt een uitkomst. Je hebt er maar een paar nodig voor een urban jungle en de meeste zijn hartstikke eenvoudig om te verzorgen. Denk maar eens aan de stoere, volle Monstera met haar ontzettend grote bladeren, de sansevieria ook wel bekend als ‘vrouwentong’, of juist de oeroude Yucca voor een rustieke uitstraling.

Een groene boost voor je interieur

Grote kamerplanten bieden niet alleen veel voordelen voor de luchtkwaliteit en akoestiek in je huis, ze zorgen er ook voor dat jouw interieur een groene boost krijgt. Of je nu kiest voor een klassieke uitstraling met de elegante lepelplant, of juist gaat voor een bonte kleuren met de paradijsvogelbloem, voor elke interieur keuze bestaat een passende grote kamerplant.

Hou wel goed in de gaten hoeveel ruimte de door jou gekozen kamerplant nodig heeft, aangezien sommige planten met hun grote groeiende bladeren veel ruimte in beslag kunnen nemen. Uiteraard kun je ook kiezen grote kamerplanten die voornamelijk in de hoogte groeien, zoals de tabaksplant of heartleaf philodendron. Helemaal handig is om online planten te kopen zodat je gemakkelijk planten kunt zoeken bij jouw wensen passen, zoals waterbehoefte, hoogte, standplaats etc, vind je snel de plant die het beste bij je past. Welke plant je ook kiest, je kiest altijd voor een gezonde, frisse toevoeging aan jouw leven!

Woonmooier.nl
Logo