Bijkeuken inrichten; 6 keer tips voor de inrichting van de bijkeuken

Heb jij een bijkeuken en ben je benieuwd hoe je de bijkeuken kunt inrichten? Een bijkeuken kan praktisch zijn (als berging of voorraadkast dienen), maar ook netjes en leuk (met leuke accessoires bijvoorbeeld)! In dit artikel geven we tips over een leuke bijkeuken inrichting, maar ook handige tips. Lees snel verder voor veel tips, ideeën en inspiratie!

Voorraadkast

Over het algemeen (de naam zegt het al) bevindt de bijkeuken zich naast of vlakbij de keuken. Je kunt er dan handig gebruik van maken door de bijkeuken om te toveren als voorraadkast. Helemaal prettig als je niet veel opbergruimte in de keuken hebt. Het beste overzicht creëer je met open kasten. Bijvoorbeeld stellingkasten, maar ook door zelf planken aan de muur te monteren. Is één overzicht minder belangrijk voor je of kun je het zelf praktisch indelen en onthouden? Dan kun je ook gaan voor dichte kasten. Door kasten met deuren te monteren, oogt het geheel netter dan met open kasten. Je kunt dit ook zelf maken, door schuifdeuren te monteren. Je kunt dan de kast geheel inrichten zoals je zelf wilt en plaatst er vervolgens later deuren en zijkanten voor. Je kunt een kast ook op maat laten maken. Opgeruimd staat netjes!

Gootsteen

Je kunt in de bijkeuken ook een gootsteen/wasbak plaatsen. Dit kan handig zijn als je iets moet wassen waarbij de wasbak erg vies kan worden. Hierbij kun je denken aan verf. Je kunt dan een gootsteen maken in de bijkeuken en deze plek gebruiken om dingen als verf, olie of bouwmaterialen te wassen.

Berging

Je bijkeuken zou ook goed als berging kunnen dienen. Hier kan het ook handig zijn om de bijkeuken als kast in te delen. Bijvoorbeeld voor je schoonmaakspullen, zoals je stofzuiger.  

Afval scheiden

Een bijkeuken kan ook een handige plek zijn om je afval te scheiden. Zo werk je mee aan een beter milieu, maar staat niet alles in de weg. Je hebt zelfs speciale afsluitbare bakken om afval te scheiden, zoals bij de Ikea.

Keukenapparatuur

Niet alle keukenapparatuur gebruik je dagelijks. Maar je zult altijd zien dat als je het nodig hebt, het weggestopt staat in een donker ver hoekje in de kelder. Daarom kan het handig zijn om al je keukenapparatuur in de bijkeuken te bewaren. Je hebt dan alles op één plek, altijd bij de hand en hoeft niet meer te zoeken. Indien je een kleine koelkast of vriezer hebt in de keuken, kun je in de bijkeuken ook een extra koelkast of vriezer plaatsen voor bijvoorbeeld frisdrank. Dit bespaart je een hoop ruimte in de andere koelkast.

Washok

Een andere goede optie is je bijkeuken gebruiken als washok. Indien je niet veel ruimte hebt, kun je in sommige gevallen (goed kijken of dit met jouw wasmachine/droger kan!) de wasmachine en droger op elkaar plaatsen. Ook hier kan een gootsteen handig zijn, bij het schoonmaken van het filter van de wasmachine of het uitspoelen van vieze kleding.  Hier kun je lezen hoe je zelf een ombouw voor je wasmachine kunt maken!

Woonmooier.nl
Logo