Zakloze stofzuiger kopen? Dit zijn de beste zakloze stofzuigers van 2021!

by Redactie
0 comment

Op zoek naar een zakloze stofzuiger? Overvallen de vele soorten en uitvoeringen je? Geen zorgen, want in dit artikel hebben we de top 10 beste zakloze stofzuigers voor je op een rij gezet. We geven ook tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een zakloze stofzuiger en zullen de top 5 beste zakloze stofzuigers nog eens voor je uitlichten.

Dit zijn de beste zakloze stofzuigers van 2021


5 keer de beste zakloze stofzuiger van 2021 uitgelicht


#1 Philips PowerPro Compact FC9331/09

Philips Stofzuiger zonder stofzak PowerPro Compact - 900 Watt - Met allergiefilter - Mondstuk reinigt in 3 richtingen - Eenvoudig te legen stofbak - Mondstuk voor harde vloeren - FC9331/09

Last Amazon price update was: december 1, 2021 9:28 pm

Beste zakloze stofzuiger met hoge zuigkracht

De Philips PowerPro Compact FC9331/09 staat bekend om zijn hoge zuigkracht. Dit heeft de stofzuiger te danken aan de PowerCyclone 5-technologie. Met deze stofzuiger wordt de luchtstroom in de cilindrische kamer versnelt, waardoor lucht van stof onderscheiden kan worden. De stofzuiger behoudt continu een hoge zuigkracht. De motor heeft 900W en is krachtig en efficiënt. Geen last van rondvliegend stof bij het legen van deze stofzuiger, want de stofemmer is zo ontworpen dat hij hygiënisch, simpel en met slechts één hand te legen is! Geen last van rondvliegend stof dus. De stofzuiger is te gebruiken op zowel harde als zachte vloeren, mede dankzij het speciale TriActive-mondstuk wat in drie richtingen reinigt. Dankzij de goede motor, hoge zuigkracht, allergie H13 filtersysteem en het speciale mondstuk is er tot 99,9% (fijne) stofopname. Ook fijn aan deze stofzuiger is het lichtgewicht.


Bestel de Philips PowerPro Compact FC9331/09 zakloze stofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:


#2 Philips PowerPro Compact FC9330/09

Philips Stofzuiger zonder zak PowerPro Compact - 900 Watt - Actieradius van 9 meter - Eenvoudig en hygienisch te legen - Met Allerie H13 filter - FC9930/09

Last Amazon price update was: december 1, 2021 9:28 pm

Beste zakloze stofzuiger met turboborstel

Net als zijn grote broer heeft ook de Philips PowerPro Compact FC9330/09 een continu hoge zuigkracht dankzij de PowerCyclone 5-technologie. Ook bij deze stofzuiger is sprake van 99,9% (fijne) stofopname dankzij het H13 filtersysteem, de hoge zuigkracht en de goede motor. Deze stofzuiger wordt niet alleen met het TriActive-mondstuk geleverd, maar ook met een praktische turboborstel voor hoogpolig tapijt. Ook zeer geschikt voor dierenharen! Daarnaast is er ook nog eens een meubelborstel en een kierenzuigmond (voor moeilijk bereikbare plekken) bij. De zachte borstel is in het handvat van de stofzuiger geïntegreerd. Handig, want dan is de borstel altijd dichtbij. Het nadeel van deze stofzuiger is zijn wat hardere volume van 79 dB. Daarnaast is ondanks de continu hoge zuigkracht, de zuigkracht wel lager dan andere Philips stofzuigers. Wel is hij praktisch en lichtgewicht, met slechts 4,5 kilogram.

Bestel de Philips PowerPro Compact FC9330/09 zakloze stofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:


#3 Rowenta Compact Power XXL R04853

Rowenta Compact Power XXL RO4853

Beste zakloze stofzuiger met XXL stofbak  

De Rowenta Compact Power XXL R04853 heeft een compact design. Door het compacte design is de stofzuiger gemakkelijk in gebruik, ook wanneer er veel gemanoeuvreerd moet worden. Laat je trouwens niet afschrikken door het compacte design, want dat maakt deze stofzuiger er zeker niet minder om. Integendeel, de stofzuiger heeft namelijk een XXL stofbak van wel 2,5 liter. En ondanks het XXL formaat, is de stofbak gemakkelijk te legen. De stofzuiger heeft ook nog eens een EffiTech diepreinigende motor. Deze motor verbruikt minder energie, maar is wel erg krachtig dankzij geavanceerde technologie. Dankzij de cycloontechnologie wordt lucht van stof gescheiden, wat de reiniging stimuleert. Geschikt voor harde vloeren en tapijt. Met een snoer van 6,2 meter heb je een actieradius van wel 8,8 meter, wat betekent dat de stofzuiger ook zeer geschikt is voor grotere ruimtes.

Bestel de Rowenta Compact Power XXL R04853 zakloze stofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:


#4 Primo PR500SV 3 in 1 stofzuiger  

Primo PR500SV 3-in-1 Stofzuiger - Steelstofzuiger, Handstofzuiger & Kruimeldief - Wit/Peach

Last Amazon price update was: december 1, 2021 9:28 pm

De Primo PR500SV is een 3 in 1 stofzuiger, te weten een steelstofzuiger, kruimeldief én handstofzuiger. De stofzuiger is geschikt voor alle vloertypen en heeft dankzij het cycloonsysteem een krachtige werking. Toch is de zuigkracht niet optimaal en minder ten opzichte van andere zakloze stofzuigers. De stofzuiger wordt geleverd met een stofborstel en een kierenzuigmond. Je kunt gemakkelijk de steel van de stofzuiger afhalen en de stofzuiger zo veranderen in een handstofzuiger of kruimeldief. De stofzuiger werkt op een 18,5V Lithium Ion batterij. Deze batterij is 4 uur nodig om volledig op te laden. Met een volledig opgeladen batterij kan de stofzuiger ongeveer 20 minuten stofzuigen. De stofzuiger is namelijk snoerloos. Doordat de stofzuiger niet super krachtig is en slechts 20 minuten kan stofzuigen, is de stofzuiger vooral handig om naast een gewone stofzuiger te hebben.

Bestel de Primo PR500SV zakloze stofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:

bol.com Bol.com €64,95 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €69,95 Bekijken
Last Amazon price update was: december 1, 2021 9:28 pm

#5 AEG LX7-2-CR-A Animal edition

AEG LX7-2-CR-A

Last Amazon price update was: december 1, 2021 9:28 pm

De AEG LX7-2-CR-A – Animal edition zakloze stofzuiger heeft een niet heel lang snoer van 6 meter. De stofzuiger is niet zwaar, want hij weegt maar 5 kilo. Hierdoor kun je hem gemakkelijk en soepel bewegen en optillen. Met een geluidsniveau van 74 dB door een Silence Pro systeem (geluidsisolatie bij de motor en een DustPro zuigmond) heeft de stofzuiger niet veel lawaai. Deze stofzuiger wordt standaard geleverd met turbozuigmond, dierenhaarborstel, kleine zuigmond, combizuigmond, parketzuigmond (geschikt voor kwetsbare vloersoorten) en kierenzuigmond. De stofzuiger is voornamelijk geschikt voor harde vloeren en heeft hier dan ook een sterke zuigkracht op. Met de turboborstel en speciale dierenhaarborstel is dit een zeer geschikte stofzuiger voor mensen met huisdieren. Met de draaiknop bedien je zelf de zuigkracht. De stofzuiger heeft een Easy Empty Systeem waardoor de stofbak (van 1,4 liter) gemakkelijk en hygiënisch te legen is.

Bestel de AEG LX7-2-CR-A Animal Edition zakloze stofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:


Waar let je op bij het kopen van een zakloze stofzuiger?

Er zijn verschillende soorten stofzuigers te koop. Iedere soort heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen. Allereerst heb je de steelstofzuiger. Deze stofzuiger hebben een lange stang en beweeg je voor je uit. Deze stofzuigers zijn in de meeste gevallen zonder zak. Een steelstofzuiger is verkrijgbaar met of zonder snoer (accu). De meest bekende stofzuiger is de sledestofzuiger. Dit is een stofzuiger met een ‘karretje’, wat je achter je aan trekt. Vergeleken met een sledestofzuiger is een steelstofzuiger compacter en wendbaarder. Daarnaast is er natuurlijk nog de kruimeldief en de robotstofzuiger, die beide met verschillende accessoires en in verschillende types verkrijgbaar zijn.

zakloze stofzuiger
Philips PowerPro Compact FC9331/09 – Bestel hem op Bol.com

Met of zonder zak

Als je dit artikel leest, heb je al de overweging meegenomen of je gaat voor een stofzuiger met of zonder zak. Een zakloze stofzuiger is gemakkelijk te legen boven een container. Er zijn enkele voor- en nadelen aan een zakloze stofzuiger in vergelijking met een stofzuiger met zak:

Voordelen:

 • Geen terugkerende kosten omdat je geen zakken hoeft te kopen.
 • Je ziet snel of je stofbak vol zit.
 • Je kunt per ongeluk opgezogen items goed terugvinden in de stofbak.
 • Legen van de stofbak is gemakkelijk en snel.

Nadelen:

 • Het legen van de stofbak is niet altijd hygiënisch, omdat je soms last kunt hebben van het ronddwarrelend stof wat uit het bakje komt.
 • In verhouding met een stofzuiger met zak, moet je het stofbakje vaker legen.
 • Indien je het stoffilter niet goed schoonmaakt en ook tijdens het stofzuigen niet regelmatig controleert, kan de zuigkracht sterk verminderen.

Gebruiksgemak

Een stofzuiger is iets wat je vaak gebruikt en daarom wil je natuurlijk dat het gebruiksgemak hoog ligt. Het gebruiksgemak kan beïnvloedt worden door verschillende factoren:

Stofzuigerbuis

Het is altijd fijn als je een stofzuigerbuis hebt die op lengte verstelbaar is. Zo kun je de buis precies goed instellen voor jezelf. Dit kan behoorlijk schelen in onder andere rug- en nekklachten.

Het gewicht

Het gewicht van je stofzuiger speelt een hoge rol in het gebruiksgemak. Wellicht speelt het voor jou geen rol, bijvoorbeeld als je een volledig gelijkvloerse woning hebt. Moet je wel naar een bovenverdieping met de stofzuiger, dan is het altijd goed om te kijken naar het gewicht van de stofzuiger.

Stofuitstoot

De stofuitstoot kan vooral van belang zijn voor mensen met een stofallergie. De stofuitstoot wordt aangegeven met letters, van A (laag) tot G (hoog). Een voorbeeld van een lage stofuitstoot zijn stofzuigers met een HEPA filter.

Met of zonder snoer

Een snoerloze stofzuiger is handig als bij grote ruimtes of als je weinig stopcontacten hebt. Daarentegen is de accu van een snoerloze stofzuiger niet altijd sterk en sommige snoerloze stofzuigers gaan maar een half uur mee.  Uiteraard kun je ook kiezen voor een lang snoer, maar soms vinden mensen dit lastig omdat het in de war raakt of achter meubels blijft hangen. De oppervlakte wat je moet stofzuigen, de tijd die je hieraan besteedt en de hoeveelheid afzonderlijke ruimtes die je moet zuigen (in verband met de stopcontacten) speelt dus een rol in het kiezen voor een stofzuiger met een accu of juist een stofzuiger met een snoer. Om te weten hoever je kunt komen met de stofzuiger, kijk je niet naar de lengte van het snoer maar naar de zogenoemde actieradius.

Compactheid

De afmetingen van een stofzuiger kunnen een rol spelen als je veel kleine of smalle ruimtes hebt. Het is natuurlijk niet prettig als je continu overal tegen aan stoot en hiermee het risico loopt om meubels en muren te beschadigen. In de compactheid is een steelstofzuiger dan ook beter dan een sledestofzuiger, zoals hierboven al benoemd is. Aansluitend op de compactheid is de wendbaarheid ook van belang.

beste stofzakloze stofzuiger
Rowenta Compact Power XXL RO4853 – Bestel hem op Bol.com

Vermogen

Eerder werd de zuigkracht van een stofzuiger vergeleken met het aantal wattage. Dit is niet meer het geval! De stofzuigers van tegenwoordig hebben zelfs een maximale wattage van 900W. Dit is bewust gedaan, om energiebesparend te werken. Waar moet je dan wel op letten als je een goede zuigkracht wilt? De zuigkracht wordt beïnvloedt door een goed filter en een stofbak die stof van lucht kan onderscheiden. Een voorbeeld hiervan is de PowerCyclone 5-technologie, die wordt toegepast bij de zakloze stofzuigers van Philips. De zuigkracht hangt ook af van de ondergrond. De zuigkracht op harde vloeren ligt altijd hoger dan op zachte ondergrond zoals hoogpolig tapijt. Het is ook van belang dat je het juiste mondstuk gebruikt. Sommige stofzuigers hebben speciale mondstukken voor onder andere hoogpolig tapijt en dierenharen.

Energieverbruik

Op dit moment is er voor stofzuigers geen officieel energielabel. Het energielabel wat altijd gebruikt werd, is namelijk sinds 2019 ongeldig verklaard. Er wordt op dit moment nog steeds gewerkt aan een nieuw energielabel, dat moet voldoen aan de Europese energielabelwet en de daarbij behorende eisen. Een stofzuiger wordt op dit moment alleen getest op stroomverbruik en kwaliteit.

Geluidsniveau

Sinds 2017 mag het geluidsniveau van een stofzuiger niet meer boven de 80 decibel uitkomen. Omdat er steeds meer vraag is naar stille stofzuigers (handig bij angstige huisdieren of kleine kinderen), zijn er ook steeds meer stofzuigers verkrijgbaar met een lager geluidsniveau. Zo ligt bij veel stofzuigers het geluidsniveau tussen de 50 en 60 decibel. Je kunt dit aantal decibel vergelijken met een normaal gesprek. Het is dan ook altijd goed om te kijken naar het aantal Db van een stofzuiger bij de specificaties als dit een harde eis voor je is.

Het merk en de prijs

Zeker niet onbelangrijk is de prijs van de stofzuiger. Wellicht ga je liever voor een bekend merk, zoals Philips of Bosch. Het meest bekende stofzuigermerk is Miele. Voor een bekend merk stofzuiger ben je wel meer geld kwijt dan voor een onbekend merk. Bedenk wel, dat goedkoop vaak duurkoop is. Je wilt niet elk jaar je stofzuiger hoeven te vervangen. Bekijk ook goed de garantievoorwaarden van een stofzuiger (zeker bij een duurder merk). Zakloze stofzuigers zijn over het algemeen iets goedkoper dan stofzuigers met zak, al zijn de verschillen niet meer zo groot.

Alle punten op een rij:

 • Actieradius
 • Met of zonder snoer
 • Stofuitstoot (filter)
 • Gewicht
 • Verstelbare buis
 • Garantievoorwaarden
 • Prijs/kwaliteit verhouding (merk)
 • Compactheid en wendbaarheid
 • Energieverbruik
 • Geluidsniveau
 • Vermogen/zuigkracht

Conclusie

Net als dat er verschillende soorten stofzuigers zijn, zijn er ook verschillende types zakloze stofzuigers. Voor welk type je kiest, is mede afhankelijk van je wensen en eisen. Zo speelt gebruiksgemak een hoge rol bij de meeste mensen. Al wordt de Philips PowerPro Compact FC9331/09 gezien als beste zakloze stofzuiger. Dit komt mede door het vermogen en het gebruiksgemak, zoals het hygiënisch legen van de stofbak.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment