Tijdschakelaar kopen? Dit zijn de 10 beste tijdschakelaars van 2022!

by Anoek
0 comment

Een tijdschakelaar zorgt ervoor dat elektrische apparaten op een bepaalde tijd aan en uit gaan. Tijdschakelaars zijn zeker met de nieuwe energie prijzen super handig! Een tijdschakelaar kan binnen, maar er is ook een tijdschakelaar geschikt voor buiten. Naast energie besparen heeft een tijdklok nog meerdere voordelen. In dit artikel hebben we de 10 beste tijdschakelaars voor je op een rij gezet. Daarnaast leggen we alles uit over een tijdschakelaar; hoe werkt een tijdschakelaar en wat zijn de voor- en nadelen? Lees snel verder!

Dit zijn de beste tijdschakelaars van 2022

De 3 beste tijdschakelaars van 2022 uitgelicht

#1 Maclean MCE30 tijdschakelaar

Beste tijdschakelaar voor extreme temperaturen

Programmeerbare digitale timer tijdschakelaar Schuko 3600W max 156 Maclean MCE30

Met de Maclean MCE30 digitale timer van Maclean Energy regel jij zelf wanneer elektrische apparaten in- en uitschakelen. Deze timer heeft tien programma’s en kan vrij worden geprogrammeerd. Zo kun je de tijdschakelaar instellen voor een bepaalde dag of voor een hele week. Daarmee zijn er maar liefst 16 combinaties mogelijk! De schakelaar kan dus zowel in een 24 uurscyclus als in een weekcyclus werken. Je kunt de schakelaar per minuut instellen. Ook kun je de schakelaar handmatig aan of uitzetten. Je kunt de schakelaar ook instellen op zomer- en wintertijd. De maximale belasting van de schakelaar is 3600W. Hij is geschikt voor temperaturen van -10 tot +40 graden Celsius. Ook heel fijn: je krijgt twee jaar garantie. De schakelaar is alleen in het wit te verkrijgen.

Bestel de Maclean MCE30 tijdschakelaar vertrouwd bij de volgende webshops:

#2 Ecosavers tijdschakelaar

Beste tijdschakelaar met vaste pinnen

EcoSavers Tijdschakelklok Analoog Timer | Automatisch aan en uit schakelen | Tijdschakeling

De Ecosavers Analoge Tijdschakelklok is per kwartier nauwkeurig. Je kunt de tijdschakelaar handmatig in- en uitschakelen. In tegenstelling tot veel andere tijdschakelaars heeft deze tijdschakelklok vaste pinnen. Zo weet je zeker dat je geen pinnen kwijt kunt raken. Dankzij het witte en compacte design is de schakelaar ook zeker geen doorn in het oog. Je hoeft je ook geen zorgen te maken om de veiligheid van je kinderen, want de schakelaar heeft kinderbeveiliging. Wat zeker over deze tijdschakelaar te zeggen valt, is dat er een goede prijs/kwaliteit verhouding is. Let wel op, want deze schakelaar is alleen geschikt voor Nederlandse stopcontacten. De schakelaar heeft namelijk geen aardpen aan de bovenkant. De schakelaar is ook niet geschikt voor buiten, want de schakelaar is niet spatwaterdicht.

Bestel de Ecosavers tijdschakelaar vertrouwd bij de volgende webshops:

#3 Brennenstuhl 1506706 IP44 tijdschakelaar

Beste tijdschakelaar voor buiten

Brennenstuhl 1506706 Stopcontact-schakelklok Digitaal Dagprogramma IP44 AAN/UIT-programma, Zomer- en wintertijd omzetten, Toevalsfunctie

De digitale weekschakelklok Brennenstuhl IP44 valt ten eerste al op dankzij zijn antraciet kleur. Een IP-waarde kan iets vertellen over de geschiktheid bij vocht en stof. Voor een buitenlamp heb je bijvoorbeeld een minimale IP waarde van 23 nodig. Met een waarde van IP44 is deze tijdschakelaar dus spatwaterdicht en geschikt voor buiten. Hiernaast heeft de tijdschakelaar ook kinderbeveiliging en beschikt over toevalsschakeling. Met toevalschakeling kun je binnen een bepaalde periode de schakelaar meermaals aan- en uitschakelen. Indien gewenst kun je de schakelaar ook zelf in- en uitschakelen. De schakelaar heeft tien programma’s, waarbij je de weekdag, uren en minuten kunt instellen. Mocht de stroom een keer uitvallen, dan is dit geen probleem. De schakelaar slaat de data namelijk automatisch op.

Bestel de Brennenstuhl 1506706 IP44 tijdschakelaar vertrouwd bij de volgende webshops:

Wat is een tijdschakelaar?

Een tijdschakelaar (ook wel tijdklok, timer of tijdschakelklok genoemd) is een apparaat met een ingebouwd mechanisme of ingebouwde timer. Een tijdschakelaar gebruik je in het stopcontact om andere elektrische apparaten volgens een door jou bepaald tijdspatroon in- en uit te schakelen. De schakelaar zit als het ware tussen de stekker en het normale stopcontact in. Eigenlijk neemt hij dus de menselijke handeling van aan en uitzetten over.

Je kunt een tijdschakelaar voor verschillende doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld voor buiten- en binnenverlichting, je koffiezetapparaat of een airco of ventilatiesysteem. Je stelt de schakelaar in op bepaalde tijden of via een bepaald programma. Meestal is het een draaiknop of zijn het pinnetjes die je in kunt drukken met daarop de tijden. Elektronische tijdschakelaars kunnen over het algemeen geprogrammeerd worden, verschillend van weekcyclussen tot 24uurs cyclussen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tijdschakelaar?

De voordelen van een tijdschakelaar

  • Energie besparen
  • Inbraakpreventie
  • Veiligheid
  • Eenvoudig te programmeren
  • Geen stress of je apparaten wel hebt uitgeschakeld

Nadelen van een tijdschakelaar

  • Niet altijd geschikt voor buiten (niet geschikt voor vocht)
  • Alleen geschikt voor apparaten die je kortdurend gebruikt

Waarvoor kun je een tijdschakelaar gebruiken?

Energie besparen

Heeft u ook veel apparaten op stand-by staan? Dit is eigenlijk helemaal niet nodig, maar in veel gevallen wel gemakkelijk. Je hebt immers geen zin om continu de stekker er in en uit te doen. Dat kan een tijdschakelaar voor je oplossen en zo bespaar je weer energie! En energie besparen zorgt uiteindelijk weer voor geld besparing.

Veilig opladen

Je kunt een tijdschakelaar ook gebruiken voor het opladen van apparaten. Veel apparaten zijn binnen een vrij korte tijd opgeladen. Doorladen, ondanks dat ze vol zijn, kost onnodig stroom maar kan ook nog eens heel gevaarlijk zijn! Toch wil je vaak apparaten zoals je smartphone het liefst in de nacht opladen, wanneer je het niet gebruikt. Ook hier kun je een tijdschakelaar voor gebruiken. De oplader gaat na een afgestelde tijd uit. Zo heb je geen sluipgebruik.

Inbraakpreventie

Met een tijdschakelaar kun je natuurlijk ook de lampen in en uitschakelen. Je zorgt er dan voor dat de lampen niet branden wanneer het niet nodig is. Ook bouw je hiermee weer extra veiligheid in, want het schrikt inbrekers af.

Houdt er wel rekening mee dat een schakelklok geen zin heeft voor apparaten die je de hele dag intensief gebruikt (bijvoorbeeld een koelkast).

Conclusie

Een tijdschakelaar biedt verschillende voordelen, zoals inbraakpreventie en energiebesparing. Bij het aanschaffen van een tijdschakelaar is het wel van belang om te bedenken waar je de tijdschakelaar wilt plaatsen (binnen of buiten) en welke functies de schakelaar moet hebben. De Maclean MCE30 tijdschakelaar staat op nummer één in de lijst dankzij onder andere de vele programmeer mogelijkheden en het functioneren onder extreme temperaturen. Als je op zoek bent naar een schakelaar voor buiten, dan is de Brennenstuhl IP44 een betere optie.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment