Stofzuiger met zak kopen? Dit zijn de 10 beste stofzuigers met zak van 2021!

Ben jij op zoek naar een stofzuiger? En heb je besloten om een stofzuiger met zak te kopen? Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen een zakloze stofzuiger en een stofzuiger met zak? Het is niet altijd even gemakkelijk om de juiste stofzuiger te kiezen. In dit artikel hebben we niet alleen een top 10 gemaakt van de beste stofzuigers met zak, maar we geven je ook nog tips waar je op kunt letten als je een stofzuiger gaat kopen. Als laatste geven we je nog enkele tips om optimaal gebruik te kunnen maken van je stofzuiger.

Dit zijn de beste stofzuigers met zak van 2021


5 keer de beste stofzuiger met zak uitgelicht

Hieronder vertellen we iets over de stofzuigers die in de top 5 zijn gekomen.


#1 Inventum ST306RZA

Inventum ST306RZA - Stofzuiger met zak - Rood

Beste stofzuiger met zak bij harde vloeren

De Inventum ST306RZA is een goede stofzuiger met zak als je harde vloeren hebt. De stofzuiger komt met een HEPA 13 filter. Dit filter zorgt ervoor dat stofdeeltjes tot 99,95% gefilterd worden en in de zak terecht komen. Deze stofzuiger is dus ook perfect voor mensen met een stofallergie. De stofzuiger is niet zwaar (6 kilo) en heeft een sterke zuigkracht. Het nadeel is dat de stofzuiger niet geschikt is voor kleden en tapijten en ook minder geschikt voor laminaat. Laagpoligtapijt is wel mogelijk, mede dankzij de speciale combizuigmond. De stofzuiger komt met verschillende accessoires en hulpstukken, zoals de combizuigmond en de kierenzuigmond. De kierenzuigmond is speciaal voor moeilijk bereikbare plekken zoals spleten. Ook zit er een meubelborstel bij, die niet alleen handig is voor de meubels, maar ook voor bijvoorbeeld gordijnen. Het snoer is met 7 meter gemiddeld.

Bestel de Inventum ST306RZA stofzuiger met zak vertrouwd bij de volgende webshops:


#2 AEG VX7-2CR-A Animal Edition 

AEG VX7-2-CR-A Animal Edition - Stofzuiger met zak

Beste stofzuiger met zak voor dierenharen

Net als de Inventum heeft de AEG Animal Edition een HEPA 13 filter (uitwasbaar). Dit filter zorgt voor nagenoeg geen stofdeeltjes en is daarmee geschikt voor mensen met een stofallergie. Deze stofzuiger is energiezuinig en geschikt voor zowel harde vloeren als zachte ondergronden. Deze stofzuiger heeft een Silence Pro System, waardoor het geluid minimaal is. Deze stofzuiger komt met een speciale Turbo zuigmond. Deze zuigmond is speciaal ontworpen voor het gemakkelijk verwijderen van dierenharen. Er wordt ook een Parketto Pro zuigmond geleverd, die geschikt is voor harde vloeren. Een extra buis kun je bevestigen aan de handgreep van de stofzuiger, zodat je betere bij kieren kunt. Dankzij zwenkwielen (360 Motion Technology) kun je gemakkelijker manouvreren. De stofzuiger heeft een groot bereik van 12 meter. Het nadeel van deze stofzuiger is dat hij met 70dB redelijk luid is in geluid. 

Bestel de AEG Animal Edition stofzuiger met zak vertrouwd bij de volgende webshops:


#3 Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline Stofzuiger - Obsidiaanzwart

Beste instapmodel stofzuiger met zak

De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine is een instapmodel stofzuiger met zak. De stofzuiger heeft een sterke zuigkracht op harde vloeren en is dus zeer geschikt voor harde vloeren. Met een snoer van 8,5 meter lang heeft de stofzuiger een gemiddeld bereik. Dankzij de stootrand voorkom je schade aan zowel meubels/muren/deuren et cetera als aan de stofzuiger zelf. Doordat de stofzuigerzak ruim is (4,5 liter), hoef je de zak niet vaak te vervangen. Dankzij de combizuigmond is de stofzuiger ook geschikt voor laagpolig tapijt. De stofzuiger wordt daarnaast geleverd met een kierenzuigmond (zodat je gemakkelijk bij spleten en kieren kunt), een meubelborstel (ook geschikt voor gordijnen) en een reliëfborstel gemaakt van natuurhaar die gebruikt kan worden voor het afstoffen van breekbare elementen. Het grootste nadeel aan deze stofzuiger is dat de stofzuiger met 7,3 kilo vrij zwaar is.

Bestel de Miele Complete C3 stofzuiger met zak vertrouwd bij de volgende webshops:


#4 Philips PowerGo FC8244/09

Philips PowerGo FC8244/09 - Stofzuiger met zak

De Philips PowerGo is zeer geschikt voor harde vloeren. Deze stofzuiger heeft een A-prestatie stofopname, wat gezien wordt als een sterke zuigkracht. Ook bij de zuigkracht gaat het wel om harde vloeren. De stofzuiger is licht (4,3 kilogram). Het nadeel is het redelijk korte snoer, van slechts 6 mete

r. Ook deze stofzuiger beschikt over een speciaal allergiefilter (Clean Air-filterstysteem), waardoor 99,9% van de stofdeeltjes wordt opgevangen. De stofzuiger is zelfs door ECARF gecertificeerd als allergievriendelijk. De zuigkracht is zelf in te stellen. Hiermee kun je ook voorkomen dat je vacuüm zuigt met de stofzuiger op de vloer. De stofzuigerzak is 3 liter, wat vrij ruim is en waardoor je de zak niet vaak hoeft te vervangen. De S lijn stofzuigerzakken gaan ook nog eens langer mee. De stofzuiger heeft een motor van 900 W, die een hoge zuigkracht heeft maar minder energie verbruikt.

Bestel de Philips PowerGo stofzuiger met zak vertrouwd bij de volgende webshops:


#5 Philips Performer Active

Philips Performer Active Cat & Dog FC8578/09 - Stofzuiger met zak

De Philips Performer Active stofzuiger met zak, heeft roterende turboborstels. Dankzij deze borstels is de stofzuiger geschikt voor huisdierenharen. De stofzuiger beschikt ook over een bumper, waardoor de stofzuiger geen schade kan veroorzaken aan muren of meubels. De stofzuigerzak is met 4 liter ruim te noemen. De lengte van het snoer is daarentegen niet ruim, maar slechts 6 meter. Dankzij de AirFlow-Max technologie wordt de zuigkracht langer behouden. Deze stofzuiger is geschikt voor alle soorten ondergrond, ook voor hoogpolig tapijt! Dit is te danken aan de hoge zuigkracht en roterende turboborstel. Dankzij de turboborstel is de stofzuiger ook geschikt voor dierenharen. Dankzij een zachte bumper kan er geen schade ontstaan aan meubels. Dankzij de speciaal ontworpen bumper blijf je ook niet met de stofzuiger hangen achter randen. Beschikt over een Allergy H13 filter waardoor 99,9% van de stofdeeltjes gefilterd worden.

Bestel de Philips Performer Active stofzuiger met zak vertrouwd bij de volgende webshops:


Wat is een stofzuiger met zak?

Een stofzuiger met zak wordt ook wel sledestofzuiger genoemd. Dit type stofzuiger heeft een karretje of autootje wat je met behulp van de stofzuigerslang naar voren trekt. Tegenwoordig zitten er wieltjes onder het karretje, maar vroeger waren dit glij-ijzers. De meeste merken stofzuigers verkopen zowel stofzuigers met zak als zakloze stozfuigers.

Stofzuiger zonder zak versus met stofzuiger met zak

Waarom kies je voor een stofzuiger met zak of juist voor een stofzuiger zonder zak? Een stofzuiger met zak heeft een stofzuigerzak die je af en toe moet vervangen. De zak haal je er simpelweg uit en gooi je bij het restafval. Een stofzuiger zonder zak heeft eenzak opvangbak (stofbak). Deze opvangbak leeg je zelf boven een prullenbak of container. Wat zijn de voor- en nadelen van beide soorten stofzuigers?

aeg stofzuiger met zak
Beste stofzuiger met zak voor dierenharen – AEG VX7-2CR-A Animal Edition – Bekijk op Bol.com

De voor- en nadelen van een stofzuiger met zak:

Voordelen van een stofzuiger met zak:

 • De zak zorgt voor een filtering van onder andere pollen en huismijt. De lucht die wordt uitgeblazen is  schoner.
 • De zak is groter dan het opvangbakje van een stofzuiger zonder zak. Hierdoor hoef je de zak veel minder vaak te vervangen dan dat je het opvangbakje moet legen.
 • Het is hygiënisch en gemakkelijk om de zak te vervangen.

Nadelen van een stofzuiger met zak:

 • Je zult elke keer nieuwe zakken moeten kopen en dus blijf je kosten houden.
 • Des te voller de zak is, des te lager de zuigkracht. De zuigkracht wordt hier erg door beïnvloedt.

De voor- en nadelen van een stofzuiger zonder zak:

Voordelen van een stofzuiger zonder zak:

 • Je hoeft niet continu stofzuigerzakken te kopen en dus zijn er geen terugkerende kosten.
 • Je kunt gemakkelijk zien wanneer het opvangbakje vol is.
 • Indien je per ongeluk iets opzuigt wat niet de bedoeling is, kun je dit gemakkelijk weer vinden in het opvangbakje.

Nadelen van een stofzuiger zonder zak:

 • Het is niet altijd hygiënisch om het bakje te legen, omdat het stof weer omhoog kan komen.
 • Je moet het opvangbakje vaker legen dan het vervangen van een stofzuigzak.
 • De zuigkracht wordt beïnvloedt door het stoffilter; als deze vol raakt dan is de zuigkracht minder.

Waar let je op bij het aanschaffen van een stofzuiger met zak?

Passend bij de ondergrond

Kijk altijd goed voor welke ondergrond de stofzuiger geschikt is. Een tapijt (zeker een hoogpolig tapijt) is moeilijker om te zuigen dan een harde vloer. De stofzuiger heeft hier simpelweg meer zuigkracht voor nodig. De zuigkracht van een stofzuiger wordt links onderin het energielabel weergeven. Daarnaast is het ook handig om een turboborstel te gebruiken bij tapijt. Een turboborstel draait rond en kan zo gemakkelijker het tapijt schoonmaken.

Voorkom krassen op de vloer!

De meeste stofzuigers zijn geschikt voor harde vloeren. Let wel goed op of dit ook echt kan met de borstel/opzetstuk. Het beste is om een parketborstel te gebruiken. Dankzij de lange haren voorkom je krassen op de vloer.

Een stofzuiger kiezen met huisdieren in huis

Er zijn stofzuigers die speciale mondstukken meeleveren voor dierenharen. Dierenharen zijn soms moeilijk om van meubels of tapijt te verwijderen. Met speciale borstels wordt dit klusje een stuk gemakkelijker. Daarnaast voorkom je dat de haren vast komen te zitten in de borstel. Een goede zuigkracht is ook belangrijk. Daarnaast is het goed om te kijken naar het stoffilter. Een goed stoffilter (allergievrij of HEPA filter) houdt de dierenharen goed tegen.

Allergieën

Net als bij dierenharen is het bij allergieën zoals een stofallergie, een goed filter van belang. Een anti-allergiefilter of een HEPA 13-filter zorgt ervoor dat de lucht die wordt uitgeblazen, slechts minimale stofdeeltjes bevat. Zo houdt een speciaal filter tot 99,9% van de stofdeeltjes tegen. Op het energielabel kun je de heruitstootklasse vinden, die van A tot G loopt. A heeft de minste uitstoot van stofdeeltjes, G het meeste.

Prijs

Natuurlijk speelt ook het budget een rol. Over het algemeen was een stofzuiger met zak goedkoper dan een stofzuiger zonder zak. Tegenwoordig zijn er ook merken die goedkope zakloze stofzuigers aanbieden. Indien je een stofzuiger met zak gaat kopen, is het zeker van belang om te letten op het budget. Wat hier van op invloed kan zijn, is het merk.

philips stofzuiger met zak
Philips PowerGo FC8244/09 – Bekijk op Bol.com

Hoe zorg je dat een stofzuiger met zak zo optimaal mogelijk werkt?

Om je stofzuiger zo optimaal mogelijk te laten werken zijn er een aantal dingen van belang:

Het juiste mondstuk

Het is van belang om het juiste mondstuk te kiezen. Niet alleen zijn er speciale mondstukken of borstels voor bijvoorbeeld dierenharen of hoogpolig tapijt, ook de breedte van de mondstukken zijn van belang. Een mondstuk moet zo goed mogelijk aansluiten. Daarnaast moet het mondstuk ervoor zorgen dat er een zo breed mogelijke luchtstroom binnenkomt.

De juiste doorstroom

Het is van belang om de stofzuiger goed te onderhouden zodat o.a. het filter en de stofzak schoon zijn. Anders kan het zijn dat de luchtstroom wordt geblokkeerd en dit beïnvloedt de zuigkracht.

Luchtstroom

Elke stofzuiger heeft een luchtstroomregelaar. Je kunt de zuigkracht bevorderen door zeker te weten dat alle onderdelen van de stofzuiger goed op elkaar aansluiten en er zo geen lucht verloren gaat.

Het juiste filter

Het heeft natuurlijk geen zin als de lucht die uitgeblazen wordt vol met stof zit. In een stofzuiger zitten vaak twee filters; een motorfilter en een uitblaasfilter. Het motorfilter beschermt de motor tegen stof. Een uitblaasfilter blaast de warme lucht weer uit. Met bijvoorbeeld een HEPA 13-filter vang je ook de kleinste stofdeeltjes in het uitblaasfilter op.

Conclusie

Een stofzuiger met zak heeft net als een stofzuiger zonder zak voor- en nadelen. Wat beter of prettiger is, is per persoon afhankelijk. We hebben je enkele tips gegeven waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een stofzuiger met zak. De nummer #1 beste stofzuiger met zak is de Inventum. Daarentegen is de Philips Performer Active meer geschikt voor zachte ondergronden en hoogpolig tapijt.

Woonmooier.nl
Logo