Steelstofzuiger kopen? Dit zijn de 10 beste steelstofzuigers van 2021!

by Redactie
0 comment

Ben jij op zoek naar een steelstofzuiger? Wij hebben de beste steelstofzuigers voor je op een rij gezet. Welke steelstofzuiger is het beste? Of welke steelstofzuiger is de beste koop? Die vragen beantwoorden we in dit artikel. Daarnaast leggen we ook nog wat uit over wat een steelstofzuiger precies is en waar je op kunt letten als je een steelstofzuiger wilt aanschaffen. Zo ben je verzekerd van de beste koop!

Dit zijn de beste steelstofzuigers van 2021


De top 10 beste steelstofzuigers van 2021 uitgelicht


#1 Black en Decker BHFEV182CP-QW Powerseries Extreme Pet

Beste steelstofzuiger tegen dierenharen

De Black & Decker BHFEV182CP-QW Extreme Pet is één van de stofzuigers uit de 4 in 1 powerseries. Deze steelstofzuiger heeft een verwisselbare accu met een duur van maar liefst 55 minuten. De steelstofzuiger heeft 18V en heeft maar liefst drie snelheden. Dankzij het 4 in 1 systeem is de stofzuiger gevarieerd te gebruiken; van gewone steelstofzuiger tot kruimeldief. Dankzij de speciale dierenborstel is deze steelstofzuiger ook zeer geschikt voor mensen met huisdieren. De Extreme Pet is met 18V wel minder krachtig dan de 35V versie, die ook op de markt is. De stofzuiger is niet alleen geschikt voor alle typen vloeren, maar dankzij de speciale vloerborstel zelfs geschikt voor hoogpolig tapijt. Met het Twist and Clean systeem maak je het stofbakje gemakkelijk en hygiënisch leeg en schoon, inclusief het filter.


Bestel de Black en Decker Powerseries Extreme Pet steelstofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:


#2 AEG CX7-2-30DB

AEG CX7-2-30DB

Beste flexibele steelstofzuiger

De AEG CX7-2-30DB heeft een EasySteer ontwerp. Dankzij dit ontwerp is deze steelstofzuiger flexibel (en kun je moeilijke plekken ook goed stofzuigen) en beweegt hij gemakkelijk over alle vloertypes. Deze steelstofzuiger is een perfecte stofzuiger voor erbij, aangezien hij geen lange gebruiksduur heeft. In de laagste stand kun je met deze stofzuiger maximaal 30 minuten stofzuigen. Een groot voordeel is het gewicht; dankzij het lichte gewicht verplaats je de stofzuiger gemakkelijk. Dankzij de LED verlichting op de zuigmond kun je ook goed zien wat je doet op donkere plaatsen. Erg handig is het feit dat de stofzuiger rechtop blijft staan als jij even je handen vrij moet hebben, bijvoorbeeld om iets te verplaatsen. Het nadeel van deze steelstofzuiger is dat hij met 79 decibel best lawaaierig is voor een steelstofzuiger en dat de stofzuiger niet over een HEPA filter beschikt.

Bestel de AEG CX7-2-30DB steelstofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:


#3 Philips 8000 series SpeedPro XC8043/01

Philips 8000 Series XC8043/01 - Steelstofzuiger

Beste steelstofzuiger met langste accutijd

De Philips 8000 series SpeedPro XC8043/01 steelstofzuiger heeft een speciale 360 graden zuigmond die aan de voor-, achter- en zijkant zuigt. Dankzij deze techniek wordt tot wel 99,7% van al het stof en vuil opgezogen. Er wordt ook een mini-turboborstel bijgeleverd. Deze turboborstel is ideaal voor onder andere huisdierharen. De stofzuiger is geschikt voor alle typen vloeren. Deze stofzuiger heeft een krachtige PowerBlade-motor. Met deze motor wordt een hoge luchtstroom/luchtsnelheid gecreëerd waardoor vuil aan alle kanten wordt opgezogen. Dankzij de PowerCyclone technologie blijft de zuigkracht langer behouden. De stofzuiger kan met een volle accu op de Eco-stand wel 70 minuten stofzuigen. Met de Turbo-stand kun je tot wel 125m2 schoonmaken (28 minuten). De steelstofzuiger is met 2,7 kilo relatief zwaar en met 84dB vrij luid. Om de optimale zuigkracht te behouden is het verstandig om één keer per maand het wasbare motorfilter reinigen.

Bestel de Philips 8000 series SpeedPro XC8043/01 steelstofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:


#4 Primo PR500SV 3 in 1 stofzuiger 

PRIMO PR500SV 3-in-1 hand- en steelstofzuiger en kruimelzuiger, draadloos, tot 20 minuten gebruikstijd, li-ion batterij, 18.5 V, accessoires inbegrepen

Last Amazon price update was: februari 1, 2023 1:29 am

De Primo PR500SV is een snoerloze 3 in 1 steelstofzuiger. Stofzuigen is op deze manier nog sneller en gemakkelijker. Je kunt de steel gemakkelijk verwijderen en maakt van deze steelstofzuiger zo een handstofzuiger of zelfs een kruimeldief. De stofzuiger heeft een krachtig cycloonsysteem en is daardoor geschikt voor alle typen vloeren. Dankzij de bijgeleverde stofborstel en kierenzuiger kun je ook gemakkelijk schoonmaken op plekken die moeilijker te bereiken zijn. Op een volle accu kan de Primo 20 minuten stofzuigen. Voor een steelstofzuiger is dat niet ruim. Je kunt deze stofzuiger gemakkelijk aan de muur bevestigen (de muurbevestiging wordt bijgeleverd) en zo makkelijk opladen. Hij heeft een ruim stofreservoir van 0,6 liter en is flexibel en wendbaar. Je kunt tussen twee standen wisselen, ideaal als je wisselt van steelstofzuiger naar kruimelzuiger.

Bestel de Primo PR500SV steelstofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:


#5 Philips Speedpro FC6772/01

Philips FC6722/01 stofzuiger, rood, 1

Last Amazon price update was: februari 1, 2023 1:29 am

Deze stofzuiger heeft een 180 graden mondstuk, waardoor je ook moeilijk bereikbare plekken gemakkelijk kunt stofzuigen. De stofzuiger is zo flexibel dat je hem zelfs helemaal plat op de grond kunt leggen. De Philips Speedpro FC6772/01 is geschikt voor alle typen vloeren. Deze stofzuiger van Philips heeft ook een PowerBlade-motor en PowerCyclone 7 technologie. De stofzuiger heeft een 18V batterij waarmee je in de normale stand 30 minuten kunt stofzuigen. De stofzuiger heeft ook een turbostand, waarmee je 15 minuten kunt stofzuigen met een volle accu. Met een gewicht van 2,3 kilo is deze stofzuiger aan de zware kant. Het stofreservoir is 0,4 liter en is daarmee juist aan de kleine kant. Dankzij het accu platform is deze stofzuiger duurzaam. De accu is namelijk uitwisselbaar op alle apparaten die onderdeel zijn van dit accu platform.

Bestel de Philips Speedpro FC6772/01 steelstofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:


#6 Tristar SZ-1980 steelstofzuiger

Tristar Steelstofzuiger Sz-1980

Last Amazon price update was: februari 1, 2023 1:29 am

Deze steelstofzuiger is draadloos. Door de steel te wisselen kun je de steelstofzuiger gemakkelijk veranderen in een handstofzuiger. De Tristar SZ-1980 heeft geen enorm sterke zuigkracht en is daardoor meer bedoelt als stofzuiger voor erbij. Je kunt de zuigkracht namelijk niet vergelijken met een normale stofzuiger. Dankzij de LED verlichting kun je elk stofje goed zien. Deze stofzuiger heeft twee standen met verschillende zuigkracht; hoog en laag. Met de hoge stand kun je ongeveer 25 minuten stofzuigen met een volle accu en met de lage stand ongeveer 30 minuten. Door gebruik te maken van de wandbevestiging hang je de stofzuiger gemakkelijk op. De stofzuiger zal hierdoor weer gaan opladen. Er wordt een speciale dierenborstel bijgeleverd, waardoor deze stofzuiger wel geschikt is voor dierenharen. Wel is het van belang dat je deze borstel na elk gebruik goed schoonmaakt.

Bestel de Tristar SZ-1980 steelstofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:


#7 Dyson V8 Motorhead

Dyson V8 Motorhead - Steelstofzuiger

Last Amazon price update was: februari 1, 2023 1:29 am

Deze snoerloze steelstofzuiger is gemakkelijk in gebruik en heeft een hoge zuigkracht. De Dyson V8 Motorhead heeft een gemakkelijk en hygiënisch te legen stofreservoir. Deze stofzuiger garandeert een constante zuigkracht. Hij heeft twee standen; een normale stand en een turbostand. In de normale stand kun je met een volle accu ongeveer 40 minuten stofzuigen. In de turbostand wordt deze tijd gehalveerd. De Dyson V8 Motorhead is geschikt voor alle vloertypen en wordt geleverd met een kierenzuiger. Je kunt de stofzuiger ook eenvoudig veranderen in een kruimeldief door de stang te verwijderen. Dankzij een speciaal filtersysteem wordt de hele machine gefilterd. Ook zeer geschikt voor mensen met een stofallergie dus.

Bestel de Dyson V8 Motorhead steelstofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:


#8 LifeGoods 4 in 1 steelstofzuiger

LifeGoods Draadloze Stofzuiger - 4-in-1 Steelstofzuiger en Kruimeldief - 160W - Snoerloos - Zakloos - Oplaadbaar - Rood/Grijs

Deze stofzuiger heeft een 180 graden zuigmond. De krachtige 160W motor levert 12 tot 18 kpa zuigkracht. De Lifegoods steelstofzuiger heeft een groot stofreservoir van 0,5 liter. Dankzij het speciale HEPA-filter is deze stofzuiger ook geschikt voor mensen met een stofallergie. Het HEPA-filter is wasbaar. Met een volledig opgeladen accu kun je 15 tot 30 minuten stofzuigen. De stofzuiger is draadloos en is lichtgewicht (1,8 kilogram) en daardoor een perfecte stofzuiger voor erbij. Dankzij de meegeleverde harde borstel is deze stofzuiger ook geschikt voor tapijt. De zachte borstel kun je gebruiken voor harde vloeren. Dankzij de 4 in 1 methode kun je de stofzuiger ook veranderen in een kruimeldief. De stofzuiger heeft twee standen en maakt weinig lawaai (75dB). Dankzij de LED verlichting aan de voorkant kun je elk stofje zien.

Bestel de LifeGoods steelstofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:


#9 Princess 339490 Rapido

Princess 339490 Rapido Steelstofzuiger – Extreem Krachting – 32 min zuigduur

Last Amazon price update was: februari 1, 2023 1:29 am

Deze stofzuiger is geschikt voor alle typen vloeren. De Princess 339490 Rapido snoerloze steelstofzuiger heeft een zuigmond die je direct aan het motorblok kunt plaatsen. Zo verander je de stofzuiger in een handstofzuiger. De Rapido motortechniek en de zuigmond met extra grote wielen zorgen ervoor dat deze stofzuiger geschikt is voor alle typen vloeren. De Rapido heeft een groot stofreservoir van maar liefst 0,8 liter. Hij heeft een HEPA-filter en is daardoor geschikt voor mensen met een stofallergie. Met een volle accu kun je ongeveer 30 minuten stofzuigen. Met de wandbevestiging en het kleine formaat berg je de stofzuiger gemakkelijk en netjes op. Leg de accu direct aan de stroom en je pakt de stofzuiger er zo weer bij voor het volgende gebruik.

Bestel de Princess 339490 Rapido steelstofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:


#10 AEG CX7-1-30IW

AEG CX7-1-30IW

Last Amazon price update was: februari 1, 2023 1:29 am

Deze stofzuiger is met zijn lichtgewicht ideaal voor erbij. De AEG CX7-1-30IW is snoerloos en 2 in 1, waardoor je hem ook kunt gebruiken als kruimeldief. Dankzij het speciale systeem blijft de stofzuiger rechtop staan. Handig als je even iets moet verplaatsen. AEG maakt gebruik van 180 graden EasySteer technologie waardoor de stofzuiger wendbaar is op elk type vloer. Met een volledig opgeladen AEG CX7 batterij kun je ongeveer 30 minuten stofzuigen. De stofzuiger is licht in gewicht; 2,3 kilo. De AEG CX7 heeft een speciale zuigmond die speciaal is ontworpen voor textiel. Met de speciale bijgeleverde turboborstel kun je ook hoogpolig tapijt stofzuigen. Deze stofzuiger heeft geen HEPA filter en is dus minder geschikt voor mensen met een stofallergie.

Bestel de AEG-CX7-1-IW steelstofzuiger vertrouwd bij de volgende webshops:


Wat is een steelstofzuiger?

Bij een steelstofzuiger zitten de motor en het stofreservoir boven in de steel. De steelstofzuiger is over het algemeen zakloos en heeft in plaats daarvan een stofreservoir/stofbak. De steelstofzuiger wordt meestal gebruikt naast de gewone stofzuiger. Doordat deze types stofzuigers compact zijn en vaak ook lichtgewicht, is het een prettige stofzuiger om erbij te hebben. Er zijn verschillende modellen van verschillende merken zoals Dyson, Black&Decker, Philips en Bosch.

De verschillende modellen steelstofzuigers

Een steelstofzuiger is één van de verschillende soorten stofzuigers. Zo heb je bijvoorbeeld ook de sledestofzuiger (de stofzuiger met het karretje erachter) of de kruimeldief. Maar wist je dat er ook verschillende soorten steelstofzuigers zijn?

beste steelstofzuiger philips speedpro
Beste steelstofzuiger met langste accutijd – Philips 8000 series SpeedPro XC8043/01 – Bekijk op Bol.com

Steelstofzuiger met dweilfunctie

Deze steelstofzuigers worden meestal vloerreinigers genoemd. Ze kunnen stofzuigen en dweilen in één beweging. Je kunt een vloerreiniger vaak herkennen aan de naam, omdat er meestal het woord ‘aqua’ in wordt gebruikt.

Steelstofzuiger met of zonder snoer

Het voordeel van een steelstofzuiger met snoer is dat deze vaak een hogere zuigkracht hebben. Je hoeft de accu ook niet op te laden en kunt dus de stofzuiger gebruiken zolang jij wilt. Eén van de grootste nadelen is dat een steelstofzuiger met snoer wel zwaarder is dan een snoerloze steelstofzuiger. In Nederland worden voornamelijk snoerloze steelstofzuigers verkocht.

2 in 1 steelstofzuiger

Ook deze steelstofzuiger kun je gemakkelijk omtoveren tot kruimeldief. Bij deze modellen zitten de accu en het stofreservoir meestal wel bovenaan de steel. Doordat het zwaartepunt hoog ligt, is het gemakkelijker om de stofzuiger hoog te tillen.

Steelstofzuiger met kruimeldief

In tegenstelling tot andere modellen zit hier meestal de accu en het stofreservoir in het onderste gedeelte van de steel. Hierdoor ligt het zwaartepunt ook anders, wat voor sommige mensen prettiger kan zijn. Doordat je de steel kunt verwijderen verwissel je de stofzuiger gemakkelijk en eenvoudig naar een kruimeldief. Handig om bijvoorbeeld hoogtes zoals het plafond schoon te kunnen maken.

Beste flexibele steelstofzuiger – AEG CX7-2-30DB – Bekijk op Bol.com

De voor- en nadelen van een steelstofzuiger

We hebben de voor- en nadelen van een steelstofzuiger voor je op een rij gezet:

Voordelen

  • Prettig voor kleine huishoudens
  • Compact en daardoor makkelijk op te bergen
  • Veel bewegingsvrijheid
  • Lichtgewicht en daardoor ook makkelijk te verplaatsen
  • Geen blijvende kosten voor stofzuigerzakken

Nadelen

  • Lange oplaadtijd
  • Meestal kun je niet lang stofzuigen met een volle accu (gemiddeld 30 minuten)
  • Stofreservoir moet regelmatig geleegd worden en soms is dit lastig/niet hygiënisch
  • Zuigkracht meestal lager dan een sledestofzuiger

Waar let je op als je een steelstofzuiger aan gaat schaffen?

Heeft de stofzuiger verschillende standen?

Sommige steelstofzuigers hebben verschillende standen, zoals een normale stand en een turbostand. Het kunnen wisselen van stand kan handig zijn bij bijvoorbeeld tapijt of viezere plekken. De gebruikstijd van de accu wordt wel minder als je een turbostand gebruikt.

De gebruikstijd van de accu

Kijk goed naar de oplaadtijd van de accu en de gebruikstijd van de accu. Bij de gebruikstijd die wordt aangegeven bij de productinformatie, wordt meestal de gebruikstijd van de laagste stand aangegeven. De gebruikstijd in een hogere stand/turbostand is altijd lager. De gebruikstijd van de accu wordt ook wel uitgedrukt als actieradius.

Het laadstation

In het geval van een snoerloze steelstofzuiger moet je natuurlijk de accu opladen. Er zijn verschillende soorten laadstations. Sommige laadstations maken gebruik van een muurbevestiging. Dit kan extra handig zijn want het bespaart ruimte en als je de steelstofzuiger ophangt hoef je er niet aan te denken om hem op te laden. Zo is hij dus direct klaar voor het volgende gebruik. Andere modellen maken gebruik van bijvoorbeeld een vrijstaand laadstation.

Bijgeleverde accessoires

Nagenoeg elke steelstofzuiger wordt geleverd met accessoires. De mate van accessoires wisselt wel sterk. Zo zijn er speciale kierenzuigers, meubelborstels, turboborstels, borstels voor dierenharen en miniborstels. Afhankelijk van je situatie kan het verstandig zijn om hier op te letten.

beste steelstofzuiger primo
Primo PR500SV 3 in 1 stofzuiger – Bekijk op Bol.com

Stofreservoir

Hoe groot is het stofreservoir? Als je een groot oppervlakte moet stofzuigen is het natuurlijk fijn als dit kan met de gebruikstijd van de accu, maar het is niet prettig als je tussendoor meerdere malen het stofreservoir moet legen. Het stofreservoir heeft grote verschillen, van 0,3 liter tot wel 1,2 liter.

Zuigkracht

De zuigkracht van een stofzuiger op accu ligt over het algemeen lager dan bij een stofzuiger met snoer. De zuigkracht van een snoerloze steelstofzuiger wordt grotendeels bepaalt door de accu. Er wordt meestal gedacht dat de zuigkracht ook afhankelijk is van het vermogen van de accu, maar dit is niet het geval.

Soort accu

Steelstofzuigers met de hoogste zuigkracht maken vaak gebruik van een Lithium-Ion accu. Er zitten veel voordelen aan deze accu’s. Zo is de energiedichtheid hoog, hebben ze een hoog vermogen, een langere levensduur en is er geen geheugenverlies. Doordat er geen geheugenverlies is, wordt de capaciteit niet verminderd en blijft de zuigkracht dus ook constant. Het andere type accu wat wordt gebruikt bij steelstofzuigers is de NiMH. Bij een NiMH accu zal met het afnemen van de batterij ook de zuigkracht afnemen.

Het model steelstofzuiger

Het is natuurlijk goed om te kijken wat je wensen en eisen zijn van een steelstofzuiger. Er zijn verschillende modellen steelstofzuigers, die we hierboven hebben uitgelegd.

Gewicht

Het gewicht van de stofzuiger kan ook zeer bepalend zijn voor je keuze. Als je meerdere verdiepingen in huis hebt, is het prettig om een stofzuiger te nemen die licht in gewicht is en zo makkelijk te verplaatsen is. Het gewicht van een steelstofzuiger kan al variëren tussen de 2 en 4 kilogram. Dit is een stuk lager dan een sledestofzuiger, maar houdt er rekening mee dat je bij een steelstofzuiger het gewicht continu draagt/duwt.

Geluidsniveau

Sommige mensen vinden het geluid van een stofzuiger erg vervelend. Het kan ook lastig zijn bij angstige huisdieren of kleine kinderen. Een steelstofzuiger heeft gemiddeld 71dB aan geluid. Elke 3 dB die hierin verschilt, kan resulteren in een halvering of juist verdubbeling van geluid. Een groot verschil dus!

Het zwaartepunt

Het zwaartepunt van een steelstofzuiger is afhankelijk van de plek van het stofreservoir, de accu en de motor. Als dit onderaan de steel zit, ligt het zwaartepunt laag. Dit is prettig bij het stofzuigen van vloeren. Dit model is minder prettig als je boven je hoofd wilt zuigen of juist onder lage meubels. Indien je dit veel doet, kan het juist goed zijn om een steelstofzuiger te kiezen waar de accu en dergelijke bovenaan de steel zit. Er zijn ook modellen die je helemaal plat kunt leggen. Deze modellen zijn prettig als je veel lage meubels hebt waar je onderdoor moet.

beste steelstofzuiger speedpro
Philips Speedpro FC6772/01 – Bekijk op Bol.com

Geschikt voor huisdieren

Dit is natuurlijk niet voor alle mensen van belang. Sowieso hangt de keuze voor een steelstofzuiger af van verschillende factoren, waarbij iedereen andere wensen en eisen heeft. Als je huisdieren hebt, dan is het goed om te kijken of de stofzuiger geschikt is voor dierenharen. Niet elke stofzuiger is hiervoor geschikt en sommige stofzuigers zijn hier juist helemaal niet voor geschikt. Soms wordt er een speciale turboborstel bijgeleverd die wel geschikt is voor dierenharen.

Geschikt voor het type vloer

Niet elke steelstofzuiger is geschikt voor hoogpolig tapijt of zachte vloeren. Sommige stofzuigers zijn alleen geschikt voor harde vloeren. Bedenk dus goed waar je de stofzuiger wilt gaan gebruiken en welk type vloer je hier hebt.

Met of zonder LED verlichting

Sommige modellen hebben LED verlichting aan de voorkant van de zuigmond, zodat je ook in donkere hoekjes het stof goed kunt zien.

Stofallergie

Heb je last van een stofallergie? Dan is het goed om te kijken of de stofzuiger een HEPA filter heeft. Een HEPA 13 of HEPA 14 filter vangt tot 99,9% van de stofdeeltjes op. Doordat ook de fijne stofdeeltjes worden opgevangen, is de uitblaaslucht schoner. De meeste filters zijn wasbaar, maar het is zeker als je een stofallergie hebt aan te raden om het stoffilter regelmatig te vervangen.

Prijs en merk

Natuurlijk is de prijs en het merk van de steelstofzuiger ook van belang. Kijk altijd naar de goede prijs-kwaliteitverhouding. De prijs wordt onder andere bepaald door de actieradius, de accessoires en de zuigkracht.

Conclusie

Een steelstofzuiger heeft verschillende voor- en nadelen, maar is erg handig als stofzuiger voor erbij. Als je een steelstofzuiger wilt kopen, dan zijn er meerdere dingen waar je rekening mee moet houden. De Black&Decker Extreme Pet komt als beste steelstofzuiger naar voren. Deze stofzuiger is ook zeer geschikt voor mensen met huisdieren. Iets lager in prijs, maar ook zeker goed is de AEG-CX7 steelstofzuiger.

Gerelateerde Berichten