Beste robotstofzuiger; Dit zijn de 10 beste robotstofzuigers van 2021

by Anoek
0 comment

Wil jij graag een robotstofzuiger kopen? En wil jij weten wat de beste robotstofzuiger is? In dit artikel leggen we je het één en ander uit over robotstofzuigers en presenteren we een top 10 van robotstofzuigers. We leggen bij deze top 10 uit wat er zo goed is aan de stofzuiger (de top 10 is samengesteld uit producten van Coolblue en Bol.com). Zo kun jij een goede robotstofzuiger kiezen, die past bij jouw situatie!

Tip: vergelijk altijd de prijzen en kijk naar een goede aanbieding. De consumentenbond doet ook regelmatig een test onder de robotstofzuigers. Lees de review en vergeet niet dat goedkoop niet altijd de beste koop is.

Dit zijn de 10 beste robotstofzuigers van 2021:


10 keer de beste robotstofzuiger van 2021 uitgelicht:


Medion MD19100Medion MD19100

Deze robotstofzuiger is zeer geschikt voor dierenharen. De stofzuiger doet er ongeveer 240 minuten over om volledig op te laden en kan vervolgens met een volle accu 90 minuten zuigen. De stofzuiger heeft geen vaste schoonmaakroute, maar wel een navigatiemethode. Daarentegen is het wel mogelijk om de zuigkracht in te stellen en daarmee grondig te reinigen. De robot heeft een HEPA filter. Dit deeltjesfilter reinigt de uitlaatlucht en is daarmee ook geschikt voor mensen met allergieën.  Hij is geschikt voor harde vloeren. Ook heeft de robot obstakelherkenning, want dankzij sensoren herkent hij meubels en zorgt hij ervoor dat hij deze ontwijkt. Als de stofzuiger leeg is gaat hij zelf terug naar het oplaadstation. Kan over drempels van 2 centimeter en heeft een stofreservoir van 300ml.

Bestel de Medion MD19100 voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

Blaupunkt Bluebot XBOOSTBlaupunkt Bluebot XBOOST

De XBOOST heeft naast een zuigfunctie, ook een dweilfunctie. De robot heeft ronddraaiende borstels en is daarmee ook geschikt voor huisdieren en/of tapijt. Dankzij het HEPA filter is deze robot geschikt voor mensen met een stofallergie. Je kunt de robot bedienen via de app, via een afstandsbediening, via het (touch)display op de robot of via spraakbesturing met Amazon Alexa of Google Assistant. De robot heeft drie standen zuigkracht. Dankzij de BLDC-motor heeft deze robot niet alleen sterkere aanzuiging, maar ook een langere levensduur. Met behulp van een bijgeleverde magneetstrip kun je zelf ruimtes afbakenen. De robot heeft ook valpreventie. Als de accu bijna leeg is keert hij zelf terug naar het oplaadstation en hervat het werk als de accu vol genoeg is en de route nog niet klaar was.

Bestel de Blaupunkt Bluebot XBOOST voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

EEcovacs Deebot OZMO 950covacs Deebot OZMO 950

De OZMO 950 is te bedienen via een app. In de app kun je een schoonmaakschema instellen, maar kun je ook virtuele muren plaatsen. Met deze muren bepaal jij zelf waar de robot wel of niet mag komen. Naast een zuigfunctie heeft hij ook een dweilfunctie. Nadat de robot klaar is met zuigen plaats je zelf de mop en vul je het waterreservoir met sop. De robot gaat zelf terug naar het oplaadstation en hervat de route als deze nog niet klaar was. De robot heeft tapijtherkenning en lasernavigatie. Door de lasernavigatie brengt de robot ruimtes in kaart en plant zelf de meest effectieve schoonmaakroute. Nadeel: de robot vervangt het dweilen niet, want hij heeft geen functie voor het herkennen van extra vuil.

Bestel de Ecovacs Deebot OZMO 950 voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

iRobot Roomba 692De iRobot Roomba 692

Deze robot heeft een 3-staps schoonmaaksysteem: zijborstels, dubbele borstels en een hoge zuigkracht. Het voordeel van deze robot is dat hij geschikt is voor alle vloeren, mede dankzij dubbele borstels. Ook hoeken worden goed schoongemaakt dankzij speciale zijborstels. Dankzij Dirt Detect technologie herkent de stofzuiger gebieden met geconcentreerd vuil en worden deze gebieden extra gereinigd. Ook heeft de stofzuiger een zelfinstellende schoonmaakkop die zelf in hoogte aanpast. Via de app kun je de stofzuiger programmeren. Het voordeel van de app is daarnaast dat de robot ook automatisch voorzien wordt van de nieuwste updates. Naast bediening via de app is het ook mogelijk om de robot te activeren middels stembediening via Google Assistant. Heeft een korte oplaadtijd van maar 120 minuten en is vervolgens 90 minuten te gebruiken.

Bestel de iRobot Roomba 692 voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

Eufy by Anker Robovac 35C

De Robovac 35C is te bedienen via de app, de meegeleverde afstandsbediening en via spraakbesturing met Google Assistant of Amazon Alexa. Met de magneetstrip kun je ruimtes afbakenen. Deze stofzuiger heeft een automatische herkenning van tapijt en verhoogt dan de zuigkracht. Daarmee is deze stofzuiger geschikt voor dierenharen en/of tapijt. Je kunt ook zelf de zuigkracht instellen, want de stofzuiger beschikt over 3 standen. Hij gaat zelf terug naar het oplaadstation wanneer hij bijna leeg is. Opladen duurt ongeveer 360 minuten en hiermee kan de stofzuiger ongeveer 100 minuten zuigen (maar wel tot 500m2). Fijn is het grote stofreservoir van 600 ml. Nadeel: de stofzuiger heeft geen vaste route, maar een willekeurig schoonmaakschema, waardoor het kan zijn dat hij delen overslaat.

Bestel de Eufy by Anker Robovac 35C voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

Xiaomi Mi Roborock S5 Max whiteXiaomi Mi Roborock S5 Max

Deze robotstofzuiger heeft een combinatie van vegen, zuigen en dweilen. Vergeleken met eerdere Xiaomi modellen heeft deze versie een groter waterreservoir (van 290ml, wat een oppervlakte van 200m2 kan dweilen) en een verbeterde mop. Deze robot heeft daarnaast ook nog een verbeterde adaptieve route dankzij een LDS-lasersensor. Je kunt de dweilunit gemakkelijk verwijderen. Het luchtfilter is afwasbaar en heeft daardoor geen vervanging nodig. Via de app kun je schoonmaaktijden instellen, ook voor aparte ruimtes. De robot kan drempels van 2 centimeter aan. Hij heeft een automatische turbomodus, die ingeschakeld wordt bij bijvoorbeeld het vegen van een tapijt. De robot gaat automatisch terug naar zijn oplaadstation en hervat zijn schoonmaakroute als deze nog niet is afgerond. Het nadeel: het stofreservoir is klein, met maar 100ml.

Bestel de Xiaomi Mi Roborock S5 Max voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

Neato Botvac D7 ConnectedNeato Botvac D7 Connected

De Botvac D7 kun je bedienen via de app. In de app kun je een schoonmaakprogramma instellen, bepaal je welke ruimtes worden schoongemaakt en stel je virtuele muren in. Met deze virtuele muren kun je ruimtes afbakenen. Het afbakenen van ruimtes kan ook met de bijgeleverde magneetstrip. Deze robot heeft ronddraaiende borstels en is daarmee ook geschikt voor dierenharen en/of tapijt. De robot gaat zelf naar het oplaadstation als hij bijna leeg is en hervat na het opladen zijn route als de route nog niet was afgerond. Neato staat bekend om de D-vorm, waardoor de robot ook goed in hoekjes kan komen. Ook prettig is het grote stofreservoir van 700ml. Nadeel: de robot is 10 centimeter hoog en past daardoor niet onder alle meubels door.

Bestel de Neato Botvac D7 Connected voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

Blaupunkt BLUEBOT XSMARTBlaupunkt Bluebot XSMART

Deze robotstofzuiger heeft ook een dweilfunctie. Je kunt de robot gemakkelijk bedienen en instellen (bijvoorbeeld een weekprogramma) via de app. Via de app kun je ook een keuze maken uit de 5 verschillende schoonmaakprogramma’s die deze robot heeft, van rand schoonmaak tot intensieve schoonmaak en dweilen. De robot heeft ook een display op de robot zelf en is ook te bedienen via een afstandsbediening. Deze stofzuiger heeft een Mapping-functie, waardoor hij ervoor zorgt dat geen enkel plekje gemist wordt. Op een volle accu kan de stofzuiger 120 minuten draadloos functioneren, wat neerkomt op zo’n 180m2. Volledig opladen duurt 240 minuten. Door een BLDC motor heeft de robot een hoge zuigkracht (35 watt). Dankzij het HEPA filter is deze stofzuiger ook geschikt voor mensen met een (stof-)allergie.

Bestel de Blaupunkt Bluebot XSMART voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

amazon.nl Amazon.nl €604,37 Bekijken
bol.com Bol.com €425,19
out of stock
Bekijken
Last Amazon price update was: december 4, 2021 7:03 pm

iRobot Roomba 960iRobot Roomba 960

De Roomba 960 heeft draaiende borstels en is hierdoor ook geschikt voor dierenharen. De robot rijdt zelf naar het oplaadstation als de accu bijna leeg is en gaat verder met zijn schoonmaakprogramma als de accu vol genoeg is. De Roomba 960 is de meest geavanceerde iRobot uit de 900-serie. De robot heeft sensoren en scant hiermee zelf een ruimte. Vervolgens maakt hij op basis van deze scan een schoonmaakplan. De robot kan ook zelf scannen waar extra grondige schoonmaak nodig is. Je kunt via de app zelf een schoonmaakschema instellen, dit kun je ook per ruimte instellen. De robot reageert ook op stembediening van Amazon Alexa en Google Home. Nadeel: De robot is rond en heeft niet voldoende kracht om de hoeken van een ruimte echt goed schoon te maken.

Bestel de iRobot Roomba 960 voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

iRobot Roomba s9+iRobot Roomba s9+

De iRobot S9+ is een verbeterde versie van zijn voorgangers. Eén van die verbeteringen zit in de vorm. Door de D-vorm komt de robot ook in moeilijk te bereiken hoekjes. Je kunt de robot bedienen via de app of via stembesturing met Amazon Alexa of Google Assistant. Via de app stel je schoonmaakschema’s in, maar kun je de tijd ook uitstellen of de robot pauzeren. Door de navigatiemethodes brengt de robot ruimtes in kaart en zet deze ruimtes automatisch in het geheugen. De robot heeft ook een turbomodus, die automatisch wordt ingeschakeld op bijvoorbeeld tapijt. Door een gespecialiseerd filter vangt hij tot 99% van alle stofdeeltjes op en dit maakt de robot ook geschikt voor mensen met (stof-)allergie. De stofzuiger heeft een automatisch leegstation, waar hij het stofreservoir leegt in een stofzuigerzak. Nadeel: het legen van het stofreservoir maakt kabaal.

Bestel de iRobot Roomba s9+ voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):

Wat is een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger is een automatische, draadloze stofzuiger die zelfstandig stof van vloeren ruimt. Er zijn verschillende soorten robotstofzuigers met verschillende functies. Tot op heden is er geen robotstofzuiger die het ‘gewone’ stofzuigen volledig kan vervangen. Wel zorgt een robotstofzuiger ervoor dat het huis netter is en het gewone stofzuigen minder tijd en energie kost en minder vaak hoeft.

Wat zijn de voor- en nadelen van een robotstofzuiger?

Niet voor iedereen/elk huis is een robotstofzuiger geschikt. Een robotstofzuiger is handig en heeft voordelen als je bijvoorbeeld:

  • Weinig thuis bent/weinig tijd hebt.
  • Je meubels hebt waar een robotstofzuiger makkelijk onderdoor past en het met de gewone stofzuiger lastig is om bij te komen.
  • Als stofzuigen lichamelijk zwaar voor je is.
  • Als je huisdieren hebt.

Er zijn ook nadelen aan een robotstofzuiger:

  • Je moet in veel gevallen de ruimte voorbereiden (obstakels verwijderen).
  • Afhankelijk van de functies/opties die je wilt, kan de prijs van een robotstofzuiger flink oplopen.
  • Een robotstofzuiger vervangt het gewone stofzuigen niet.

Wat zijn de verschillen in robotstofzuigers?

Er zitten (soms grote) prijsverschillen in de verschillende robotstofzuigers. Dit heeft natuurlijk te maken met merk en kwaliteit maar ook met de hoeveelheid functies die een robotstofzuiger heeft. Een aantal opties die een robotstofzuiger kan hebben:

Dweilfunctie

Een robot met stof- en dweilfunctie. Hierin zit ook weer verschil in een automatische dweilfunctie (dweilt tegelijk met het zuigen) of een robot waar je zelf de dweildoek moet plaatsen nadat de robot klaar is met zuigen.

Opladen

Een robot die zelf naar een oplaadstation gaat. Deze functie hebben de meeste robotstofzuigers, maar hierin zit het verschil vooral in het feit of de robot na het opladen weer automatisch zijn route herpakt ja of nee. Daarnaast kan de oplaadtijd ook enorm verschillen van bijvoorbeeld 120 minuten tot 300 minuten.

Geschikt voor allergieën

Beschikt de robot over een HEPA filter. Een robot met een HEPA filter is geschikt voor mensen met allergieën, zoals een stofallergie.

De vorm van de robot

De vorm van de robot en/of de extra borstels zodat de robot ook de hoeken van een ruimte kan reinigen. Daarnaast kan ook de hoogte van invloed zijn. Sommige robotstofzuigers zijn te hoog om gemakkelijk onder alle meubels door te kunnen.

Stofreservoir

De grootte van het stofreservoir (verschilt gemiddeld van 100ml tot 600ml). En er zijn zelfs robots die zelf hun stofreservoir leegmaken.

De manier van bediening

De manier van bediening: bediening via een app, een afstandsbediening, spraakbesturing via Amazon Alexa en/of Google Assistant of bediening via een (touch-)screen op de robot zelf.

Geschikt voor huisdieren

De borstels van de stofzuiger. Sommige stofzuigers hebben ronddraaiende borstels, waardoor ze geschikt zijn voor huisdieren en/of tapijt.

Zuigkracht

Het verschil in zuigkracht of een robot die zelf beschikt over meerdere hoeveelheden zuigkracht.

Merk/bekendheid

Verschillende bekende namen van Smart Home/elektriciteitsproducten hebben een robotstofzuiger op de markt gebracht, zoals LG en Philips. Er zijn ook bekende namen in de schoonmaakwereld die een robotstofzuiger op de markt hebben gebracht, zoals Vileda en Dirt Devil. Desondanks zijn er ook minder grote namen die wel kwalitatief goede robotstofzuigers op de markt hebben gebracht, zoals idust.

Accu

Hoe veel radius de accu heeft (bijvoorbeeld 90 of 120 minuten) en de levensduur van de accu/stofzuiger is ook van invloed op de prijs.

Overige opties

Andere opties zoals obstakelherkenning, valdetectie, schoonmaakroutine en extra grondige schoonmaak.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Tijdelijk tot €400 korting
op een robotstofzuiger

alles voor een glimlach ;-)