Beste robotstofzuiger met dweilfunctie van 2021

by Anoek
0 comment

Geen zin in stofzuigen of dweilen? Een robotstofzuiger en dweil in één, dat is dan wel handig toch? Maar hoe kies je de juiste robotstofzuiger met dweilfunctie? Elke robotstofzuiger is weer anders en heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wat is nou de beste robotstofzuiger met dweilfunctie van 2021? Je leest het allemaal in dit artikel.

Een robotstofzuiger met dweilfunctie

De meeste robotstofzuigers zijn te bedienen via een app. In deze app kun je afhankelijk van het model en type stofzuiger een schoonmaakschema instellen, plaatsen markeren waar de stofzuiger niet mag komen (virtuele muren opzetten) en plaatsen markeren die extra grondig schoongemaakt moeten worden. Een robotstofzuiger met dweilfunctie heeft naast een stofreservoir ook een waterreservoir. Dit waterreservoir kun je vullen met een sopje. Afhankelijk van de uitvoering van de stofzuiger, dweilt de stofzuiger direct na het stofzuigen. In de meeste gevallen moet je de stofzuiger een handje helpen en moet je de stofzuiger na zijn rondje stofzuigen voorzien van een vochtige doek.

Waar moet je op letten als je een robotstofzuiger wilt aanschaffen?

 • De dweilfunctie van een robotstofzuiger is alleen geschikt voor harde vloeren. Niet harde vloeren zoals tapijt, kun je markeren als no-go zone aan de hand van de virtuele muren.
 • Indien mogelijk verwijder je het waterreservoir van de stofzuiger als je de dweilfunctie (tijdelijk) niet gebruikt. Je voorkomt dan namelijk dat het oplaadstation kapot kan gaan door water.
 • In tegenstelling wat soms verwacht wordt, vervangt een robotstofzuiger het stofzuigen en dweilen niet. Het zorgt er wel voor dat het geheel ordelijk en netjes blijft, maar eens in de zoveel tijd zul je toch nog met de gewone stofzuiger door je huis moeten. Dit onder andere voor de lastige hoekjes die de robot niet kan bereiken.

De 10 robotstofzuigers die als beste uit de bus komen

Al deze robotstofzuigers hebben een combinatie met dweil. Hieronder zal ik enkele stofzuigers wat extra toelichten.

 1. Blaupunkt Bluebot Xboost
 2. Ecovacs Deebot OZMO 950  
 3. Ecovacs Deebot 605
 4. Ecovacs Deebot U2 Pro
 5. Ecovacs Deebot OZMO T8+  
 6. Ecovacs Deebot OZMO 905
 7. Rowenta Explorer Serie 80 RR7755
 8. Rowenta Explorer Serie 60 RR7455  
 9. Ecovacs Deebot OZMO T8  
 10. Blaupunkt Bluebot XSmart

Ecovacs Deebot OZMO 950

De Ecovacs Deebot past perfect in je smarthome. Met de app stel jij zelf een schoonmaakschema in. Je kunt hierbij ook aangeven waar de robot niet mag komen, door een virtuele muur te plaatsen. De stofzuiger luistert ook naar stembediening. Na het stofzuigen kun je een doek bevestigen aan de stofzuiger. Het bijbehorende waterreservoir vul je met een sopje en klaar: de stofzuiger gaat nu ook nog een rondje dweilen. Deze stofzuiger gaat automatisch terug naar zijn oplaadstation, maar maakt het werk af wanneer hij weer genoeg is opgeladen. Het nadeel van deze stofzuiger is wel dat hij een beperkt reservoir heeft, wat betekent dat je geregeld de stofzuiger zult moeten legen.

Ecovacs Deebot OZMO T8+

Deze stofzuiger heeft nog meer opties dan de Ecovacs Deebot OZMO 950. Net als zijn kleinere broertje wordt ook deze stofzuiger bedient via de app. Dat is trouwens niet het enigste, want je kunt de stofzuiger ook bedienen via Amazon Alexa of Google Home. De stofzuiger gaat zelf terug naar zijn oplaadstation en leegt hier vervolgens zelf zijn stofreservoir. Het reservoir in het laadstation moet gemiddeld één keer per maand geleegd worden. Het enigste nadeel hieraan is dat het automatisch legen van het stofreservoir in verhouding veel lawaai maakt. Via de app stel je niet alleen virtuele muren in, maar stel je ook in waar de stofzuiger extra hard moet werken (bijvoorbeeld bij een huisdierenmand) zodat de stofzuiger overgaat op turbo modus. Dankzij de turbo modus en de combinatie met dweilfunctie, neemt deze stofzuiger ook de kleinste stofdeeltjes mee. Daarmee is het een geschikte stofzuiger voor mensen met allergieën.

Blaupunkt Bluebot XSmart

Deze stofzuiger sprint eruit dankzij het speciale HEPA-filter. Met dit filter worden ook kleine stofdeeltjes opgezogen, waardoor mensen met een stofallergie profijt kunnen hebben van deze stofzuiger. Deze stofzuiger doet automatisch stofzuigen en dweilen in één ronde. Je moet alleen zelf het waterreservoir met een sopje vullen. Het nadeel hieraan is dat de dweil aan de achterkant zit, waardoor in de dweilfunctie de hoeken niet mee worden genomen. De stofzuiger komt met twee opzetstukken. Het normale opzetstuk en een opzetstuk met ronddraaiende borstels. Deze borstels zijn geschikt voor mensen met huisdieren of tapijt. Je kunt de stofzuiger activeren met de app en je kunt hier ook een schoonmaakschema instellen.

Rowenta Explorer Serie 80

Deze stofzuiger doet ook in één ronde stofzuigen en dweilen. De stofzuiger heeft een navigatiemethode en een systematische schoonmaakroute. Door dit systeem slaat de stofzuiger niets over en wordt er efficiënt schoongemaakt. De stofzuiger heeft een borstel speciaal voor dierenharen.  Via de app stel je een schoonmaakschema in. De stofzuiger gaat zelf terug naar het oplaadstation en heeft een korte oplaadtijd van maar 3 uur.  

 

Blaupunkt Bluebot Xboost

In tegenstelling tot de andere robotstofzuigers die ik heb beschreven, heeft de Blaupunkt Bluebot Xboost zelfs drie functies. De stofzuiger kan naar keuze dweilen, stofzuigen of vegen. Je stelt via de app een schoonmaakschema in of geeft de stofzuiger een commando via stembediening. Je kunt de stofzuiger geheel laten samenvoegen met je smarthome, want de stofzuiger is ook bedienbaar via Amazon Alexa of Google Home. De stofzuiger heeft een turbo power functie voor plekken die meer aandacht vragen. De robotstofzuiger is daarnaast voorzien van een microvezeldoek en HEPA-filter om tijdens het stofzuigen ook de kleine stofdeeltjes te verwijderen (geschikt voor mensen met allergieën!) en heeft draaiende borstels voor huisdierenharen en tapijt. Het nadeel is dat deze stofzuiger zijn schoonmaakschema en routine volgt via GPS. Lasers zijn meer nauwkeurig dan GPS, waardoor het kan voorkomen dat de stofzuiger plekken mist.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Tijdelijk tot €400 korting
op een robotstofzuiger

alles voor een glimlach ;-)