Douchegordijn kopen? Dit zijn de 10 beste douchegordijnen van 2022!

by Anoek
0 comment

Op zoek naar een goed douchegordijn? Er zijn verschillende soorten douche gordijnen, gemaakt van verschillende materialen. In dit artikel hebben we een top 10 van beste douchegordijnen voor je samengesteld. We geven tips voor het aanschaffen van een douchegordijn en leggen uit welke soort douchegordijnstang je nodig hebt.

Dit zijn de beste douchegordijnen van 2022    

De top 3 beste douchegordijnen van 2022 uitgelicht

#1 Sealskin Madeira Douchegordijn

Beste douchegordijn polyester

Sealskin Madeira Sealskin Douchegordijn Textiel Madeira 200 x 120cm Grijs

Dit Sealskin douchegordijn komt uit de Madeira serie. De Madeira serie is speciaal ontwikkeld om bij elk interieur te passen. De warme effen kleuren passen in elke badkamer en bij elk interieur en geven niet alleen een moderne, maar ook een rustige/strakke look. Dit douchegordijn heeft een verzwaarde onderkant waardoor het gordijn niet tegen je lichaam aan gaat plakken. Het gordijn is gemaakt van polyester en is waterafstotend. Dankzij het tijdloze ontwerp en de luxe uitstraling combineer je het gordijn gemakkelijk met andere badkameraccessoires. Ook fijn: je kunt het gordijn gewoon op 30 graden wassen en er is een fabrieksgarantie van 2 jaar. Het douchegordijn is 120×200 centimeter. Het gordijn wordt geleverd zonder ringen, deze zijn apart bij te bestellen.

Bestel het Sealskin Madeira douchegordijn vertrouwd bij de volgende webshops:

#2 Sealskin Clear douchegordijn

Beste douchegordijn PEVA plastic  

Dit douchegordijn is ook van Sealskin. Het Sealskin Clear douchegordijn is een slag groter, 180×200 cm. Het gordijn is volledig transparant. Dit kan erg prettig zijn, vooral bij kleinere ruimtes. Dankzij het transparante gordijn oogt de ruimte namelijk groter/ruimtelijker. Het gordijn is waterdicht en gemaakt van PEVA plastic. Dankzij het tijdloze design past ook dit douchegordijn gemakkelijk bij elk badkamerinterieur en alle badkameraccessoires. Het douchegordijn wordt geleverd zonder ringen, deze zijn apart bij te bestellen. Ook dit douchegordijn heeft 2 jaar fabrieksgarantie. Het douchegordijn is te wassen, maar alleen op handwas. Geen zorgen meer over een natte badkamer dankzij dit douchegordijn!

Bestel het Sealskin Clear douchegordijn vertrouwd bij de volgende webshops:

#3 S.old douchegordijn

Beste douchegordijn inclusief douchegordijnringen 

Douchegordijn - Eucalyptus - 180x200 cm

Het S.old douchegordijn van S.old badkameraccessoires is net als de Sealskin Clear 180×200 centimeter groot. Hij is beschikbaar met een patroon van eucalyptus bladeren. De kleur en het design van het douchegordijn zorgt ervoor dat het douchegordijn een serene sfeer uitstraalt. Het douchegordijn is gemaakt van een zwaar en stevig polyester, waardoor je zeker bent van een goede kwaliteit. Het polyester is waterafstotend. In tegenstelling tot bovengenoemde gordijnen wordt dit douchegordijn geleverd met 12 witte douchegordijnringen. Met dit douchegordijn creëer je sfeer, rust en zorg je ervoor dat je badkamer droog blijft. Houdt er altijd rekening mee dat je het douchegordijn na het douchen of badderen goed moet laten uitdrogen. Eventueel kun je het douchegordijn na gebruik afnemen met een vochtige doek. Het gordijn is wel te wassen (handwas, fijn wasprogramma of lage toeren en maximaal 30 graden), maar niet te strijken.

Bestel het S.old douchegordijn vertrouwd bij de volgende webshops:

Waarom een douchegordijn?

Een douchegordijn is een gordijn van bijvoorbeeld polyester, die je voor de douche plaatst. Een douchegordijn helpt om de badkamer droog te houden. Dit zorgt uiteindelijk voor minder kans op lelijke plekken en schimmelvorming. Een douchegordijn is zeer geschikt voor kleine ruimtes en geeft de badkamer direct een andere look.

Waar let je op bij het aanschaffen van een douchegordijn?

Het materiaal

Er zijn twee soorten materiaal die vaak worden gebruikt voor een douchegordijn: textiel en vinyl.

Vinyl

Vinyl ken je waarschijnlijk als pvc (polyvinychloride). Het voordeel van een douchegordijn is dat het steviger materiaal is, waardoor het gordijn beter op zijn plek blijft. Een vinyl douchegordijn moet wel goed worden gedroogd na gebruik, omdat er anders kalkvorming kan ontstaan wat goed zichtbaar is. De meeste vinyl douchegordijnen kunnen worden gewassen.

Een andere vorm van vinyl is peva. Peva is in verhouding met pvc wat flexibeler, maar stugger dan textiel. Peva kan ook worden gewassen.

Textiel

Een veelgebruikt textiel voor douchegordijnen is polyester. Het nadeel van dit materiaal is dat het minder zwaar is. Dit zorgt ervoor dat het niet goed op zijn plek blijft zitten en tegen je aan kan waaien/vast kan plakken. De meer luxere versies van polyester douchegordijnen hebben soms een verzwaarde zoom. Zo verminder je de kans dat het douchegordijn gaat waaien. Het voordeel van een douchegordijn van textiel is dat het naast dat het gewassen kan worden, vaak ook in de droger kan.

Maat

Let bij het aanschaffen van een douchegordijn goed op de maat. Een douchegordijn moet breder zijn dan het precieze gedeelte waar het moet komen te hangen. Veel voorkomende maten zijn:

  • 120×200 cm
  • 180×200 cm
  • 240×180 cm
  • 240×200 cm

Design

Voor iedere badkamerstijl is een bijpassend douchegordijn te vinden. Let hierbij niet alleen op het design van het gordijn zelf, maar kijk ook naar bijpassende douchegordijnstangen.

Overig

Verzwaarde zoom

Zoals al eerder uitgelegd is, is de kans dat een douchegordijn gaat waaien/niet op zijn plek blijft hangen kleiner als het gordijn een verzwaarde zoom heeft.

Wordt geleverd met

Check altijd even wat je bij het douchegordijn krijgt. Soms zijn douchegordijnringen wel inbegrepen, een andere keer niet. Goed controleren dus, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bevestiging

Veel voorkomende manieren van bevestiging zijn:

Klemstang

Als de douche/bad tussen twee muren zit, kun je een klemstang gebruiken. Deze stangen zijn in verschillende maten te koop en zijn in lengte verstelbaar. Klemstangen zijn onder andere verkrijgbaar in aluminium, kunststof en ijzer.

Hoekstang

Een hoekstang is geschikt als een douche aan twee kanten moet worden afgeschermd. Een hoekstang heeft voetjes aan het uiteinde, die op de muur moeten worden vastgeschroefd. Net als bij een klemstang kun je vervolgens met behulp van ringen of lussen het douchegordijn aan de stang hangen.

Gordijnrails

In dit geval heb je een rails met wieltjes. Het gordijn kan aan de wieltjes worden gehangen. Je schuift vervolgens met behulp van de wieltjes het gordijn open en dicht.

Conclusie

Voor iedere badkamer is een passend douchegordijn te vinden! Bij de aanschaf van een douchegordijn let je onder andere op het design, de maat en het materiaal. De Sealskin Madeira is één van de kleine maten douchegordijnen. Het Sealskin Clear douchegordijn is gemaakt van PEVA (vinyl) in plaats van Polyester (textiel).

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment