Deurstopper voor buiten nodig? Dit zijn de beste buitendeur deurstoppers!

De dagen worden weer langer en vele van ons verlangen al naar de zomer. De deuren van het huis open en uitwaaien! Hiervoor ben je natuurlijk een goede deurstopper voor de buitendeur nodig. Ben jij op zoek naar een deurstopper voor buiten? In dit artikel laat ik je weten wat de beste deurstopper voor buiten is. Verschillende soorten, vormen, materialen en merken komen aan bod. Lees snel verder voor meer inspiratie!

Waarvoor zou je een deurstopper gebruiken?

Een deurstopper heeft verschillende voordelen. Door deurstoppers te installeren op verschillende strategische plekken in huis, voorkom je schade en geluidsoverlast op een eenvoudige manier. De deurstopper zorgt er voor dat er ruimte zit tussen de muur en het deurbeslag. Tegenwoordig komen deurstoppers in verschillende kleuren, materialen en vormen en zit er vast iets tussen wat bij jouw interieur past. Een deurstopper wordt ook wel een deurwig genoemd.

Voorkom beschadigingen

Het eerste voordeel is natuurlijk dat het de deur vast houdt. Dit zorgt ervoor dat een deur niet kan openslaan, wat weer beschadigingen kan voorkomen. Veelvoorkomende beschadigingen door openslaande deuren zijn onder andere schade aan lakwerk, schade aan kozijnen en plinten en krassen op vloeren.

Ventilatie en geluidsoverlast

Ook kun je door het vastzetten van een deur een deur openhouden en zo je huis ventileren, wat vooral prettig kan zijn in de zomer. Naast het voorkomen van schade, voorkom je ook geluidsoverlast van openslaande (of dichtslaande) deuren.

Hoe installeer ik een deurstopper?

Deurstoppers kun je in principe zelf installeren. In sommige gevallen is zelfs helemaal geen montage nodig, in andere gevallen hoef je de deurstopper alleen vast te schroeven. Waar je voor kiest kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Je kunt hierbij denken aan vloerverwarming, waarbij het gemakkelijker is om voor muurbevestiging te gaan. In sommige gevallen speelt de ruimte ook mee.

Muurbevestiging

Een deurstopper kan je monteren met muurbevestiging, waarbij je een plug en een schroef gebruikt om de deurstopper te monteren.

Vloermontage

Je kunt bij sommige deurstoppers ook kiezen voor vloermontage. Bij vloermontage worden twee nokken in de vloer gemonteerd zodat de deurstopper niet schuift en goed vast blijft zitten.

Deurstoppers voor buiten

Let goed op de keuze voor een deurstopper. Er zijn deurstoppers die geschikt zijn voor binnen en buiten, maar ook deurstoppers die juist enkel geschikt zijn voor binnen of enkel geschikt voor buiten. Deurstoppers voor een buitendeur zijn gemaakt van materialen die goed tegen regen en kou kunnen, zoals kunststof of metaal. De meeste deurstoppers voor binnen zijn gemaakt van rubber. Er zijn ook deurstoppers met gecombineerd materiaal, bijvoorbeeld metalen deurstoppers met een rubberen onderkant om schade aan muren te voorkomen. Het voordeel aan rubber is dat het een duurzaam en sterk materiaal is.

Waar kun je deurstoppers kopen?

Bij de grote bouwmarkten (zowel online als fysieke winkels) kun je de standaard soorten deurstoppers en/of deurbuffers vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Karwei of de Gamma, of online aan de website van Hornbach.

Deurbuffer

Je kunt ook kiezen voor een deurbuffer. In bijna alle gevallen is een deurbuffer gemaakt van rubber. Het grootste verschil tussen een deurbuffer en een deurstopper is het feit dat je een deurbuffer altijd moet vastzetten, terwijl dit bij sommige deurstoppers dus niet hoeft. Deurbuffers zijn in bijna alle gevallen geschikt voor zowel buiten als binnen en komen vaak in vaste kleuren zoals wit en zwart.

Deze deurbuffers hebben een effen kleur; zwart of wit. Je kunt deze deurstoppers goed gebruiken voor buiten, dankzij het stevige rubberen materiaal.

Magnetische deurstoppers

Heb je metalen kozijnen? Dan zou je ook nog kunnen kiezen voor een magnetische deurstopper. Uiteraard is het ook mogelijk om een magnetische deurstopper te installeren met een magneet op de deur, maar dit staat weer minder netjes op de deur.

Voorbeelden

Een simpel voorbeeld is deze deurstopper. Deze soort deurstopper wordt ook wel een deurwig genoemd. Deze soort is erg bekend. Het nadeel van deze deurstopper is dat je deze wel elke keer weer zelf tussen de deur moet schuiven en dat je deze snel kwijtraakt. Het voordeel is wel dat je deze deurwig tussen elke deur kan doen waar je maar wilt. Je kunt hem gemakkelijk verplaatsen.

Een deurstopper met een windhaak kan handig zijn bij buitendeuren. Zo zet je de deur direct goed vast als je de deur open wilt laten staan. Je kunt ook een deurstop later op een windhaak bevestigen.

Verschillende interieurstijlen

Je wilt natuurlijk dat je deurstopper niet alleen bij de deur, maar ook bij de rest van het interieur past.

Modern interieur

Bij een modern interieur kun je kiezen voor een zwarte of witte deurstop. Door te kiezen voor een effen kleur creëer je daarnaast ook ngo eens meer rust.

Landelijk interieur

Bij een landelijk interieur staat hout altijd goed! Kies voor een houten deurstopper als je wilt dat de deurstopper goed bij je interieur past. Let wel op dat je een geschikte kiest voor buiten. Hout kan gemakkelijk verweren en moet goed zijn afgewerkt om geschikt te zijn voor buiten.

Industrieel interieur

Bij een industrieel interieur passen stoere, robuuste, zwarte en metalen materialen. Je kunt dan ook kiezen voor een zwarte deurstopper. Zwarte deurstoppers zijn er genoeg, meestal van rubber. Een stoere hoge deurstopper van metaal en zwart rubber past ook goed bij een industrieel interieur.

Retro interieur

Bij een retro interieur passen kleurtjes en printjes. Deurstoppers met printjes zijn niet gemakkelijk te vinden (als je ze überhaupt al kunt vinden!) maar gelukkig zijn er wel deurstoppers in leuke kleuren. Zo kun je ze ook in het rood, groenblauw of oranje vinden.

Scandinavisch interieur

Bij een Scandinavisch interieur passen zachte kleuren, zoals wit en kleuren uit het natuurpallet zoals beige. Bij dit interieur zou een witte deurstopper goed passen. Het liefst één die zo min mogelijk opvalt en opgaat in de rest van het interieur natuurlijk.

Deze deurstoppers zijn heel anders, maar wel heel leuk als je juist iets aparts wilt. Wat dacht je van deze buddha of hond?

Woonmooier.nl
Logo