Badkamer plank inspiratie; 18 ideeën voor planken in jouw badkamer!

Leuk en ook nog eens praktisch: badkamer planken. Maar wat is nou een leuke wandplak voor in de badkamer? Er zijn verschillende keuzes, zoals smalle plankjes of brede planken, planken van hout of met een betonlook.. De keuze is groot! Daarom geven we in dit artikel tips voor een leuke badkamer plank.

Zweefplanken in de badkamer

Een zwevende plank wordt zo gemonteerd dat je de montage niet ziet. Ze worden om deze reden ook wel blinde planken genoemd, vanwege de blinde montage.

Deze plank past goed bij een landelijk interieur

En deze is niet alleen functioneel en decoratief, maar ook grappig. Net iets anders dan anders

Deze plank past goed bij een modern interieur

Plank boven de deur

Vaak is er nog ruimte boven de deur. En die ruimte blijft nagenoeg altijd onbenut. Want wat kun je daar nu plaatsen? Nou, een badkamer plank dus! Je benut niet alleen de extra ruimte, maar creëert ook nog eens extra opbergruimte. Op die plank kun je bijvoorbeeld mandjes zetten om je extra toiletartikelen te bewaren. Of extra handdoeken, toiletpapier et cetera. Ideaal toch?

Zelfgemaakte inbouwkast van planken

In sommige badkamers bevindt zich een nis of loze ruimte. Soms naast een wastafel bijvoorbeeld. Je kunt in een nis planken plaatsen en op deze manier zelf een inbouwkast creëren. Gebruik het vervolgens praktisch als opbergruimte of juist decoratief met een leuk plantje bijvoorbeeld. Je kunt er ook voor kiezen om de planken wat hoger op te hangen. Dan heb je onder de laatste plank ook nog praktische ruimte, bijvoorbeeld voor je wasmand.

Plank voor de wastafel

Je kunt natuurlijk een badkamermeubel kopen. Maar hoe gaaf is het om een op maat gemaakte plank onder de wastafel te hebben? Een stoere robuuste houten boomstamplank is ideaal voor een landelijk of stoer interieur.

Planken aan de deur

Behalve de ruimte boven de deur, wordt de ruimte van de deur zelf ook niet altijd optimaal gebruikt. Je kunt planken aan je deur monteren. Mits je dan nog genoeg ruimte hebt om de deur te openen natuurlijk. Je hebt ook speciale wandrekjes met planken die je aan de deur kunt hangen.

Dit rek is bijvoorbeeld gemaakt van speciaal bamboehout. Daarmee is het zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. En je hangt hem ook nog eens makkelijk op.

Boven het toilet

De ruimte boven het toilet is eigenlijk net zoiets als de ruimte boven de deur. Vaak wordt deze ruimte niet echt benut. Een wandplank is ook leuk boven het toilet. Je kunt gemakkelijk een plank boven de stortbak plaatsen. Zo benut je de extra ruimte en heb je weer extra opbergruimte. Bijvoorbeeld voor je extra toiletpapier.

Wandrek als wandplank

Je hebt ook wandrekjes waarbij het lijkt alsof je zelf meerder planken hebt gemonteerd. Handig als je iets minder goed bent in monteren en ook nog eens praktisch en leuk.

De driehoek

De driehoek, geweldig om ruimte te besparen. Driehoekige planken zijn zeer geschikt in kleinere badkamers. Je maakt namelijk optimaal gebruik van de ruimte.

Smalle plankjes

Smalle plankjes zijn vooral leuk voor decoratieve doeleinden. Zo kun je op deze plankjes bijvoorbeeld plantjes of kaarsjes kwijt.

Zoals dit plankje waar je zeep op kwijt kunt (of andere leuke items natuurlijk).

Stringkasten

Stringkasten zijn niet alleen super praktisch, maar ook geheel naar eigen wens in te delen. Een kleine stringkast met houten planken is leuk voor in de badkamer. Kies je bijvoorbeeld voor een zwarte stringkast, dan staat dit erg goed bij een industrieel interieur.

Doucheplank

Een plank voor in je douche is ideaal om te gebruiken als opberger voor je toiletartikelen. Je kunt hier natuurlijk niet elk soort materiaal plaatsen. Kies voor goed materiaal wat goed tegen water kan. Zo zorg je ervoor dat je langer plezier van je plankje hebt. Er zijn ook speciale wandrekjes met plankjes die je bijvoorbeeld aan de douchewand of aan de douchekop kunt monteren.

Bijvoorbeeld dit doucherekje met planken van bamboe.

Umbra heeft deze doucherekjes geschikt voor alle interieurstijlen. Zoals dit doucherekje van zwarte metalen plankjes voor de industriële stijl.

Of dit wandrekje met een wit plankje voor een strakkere of modern interieur.

DIY

Je hoeft natuurlijk niet altijd duur uit te zijn om over mooie badkamer planken te beschikken. Je kunt het ook zeker zelf maken.

Met deze DIY tip maak je niet zozeer een losse plank, als wel een spiegelkast waar een plank in verwerkt is.

Voor het industriële interieur

Het industriële interieur is stoer! Veel gebruikte materialen zijn metaal en robuuste materialen zoals boomstamhout. Terugkomende kleuren zijn zwart, metaal en beton. Ideaal voor deze stijl zijn gestuukte planken. Je kunt deze laten stuken met betonstuc. Deze stuc is waterdicht en dus geschikt voor in de badkamer. Met de betonstuc creëer je een betonlook. Hoe gaaf is dat?

Voor het landelijke interieur

Het landelijke interieur laat zich vooral kenmerken door het gebruik van natuurlijke materialen en natuurtint kleuren. Houten badkamerplanken passen dus goed bij deze stijl. Werk de details af met bijvoorbeeld mandjes van rotan.

Deze houten planken zijn landelijk, robuust en stoer.

Voor het moderne interieur

Bij het moderne interieur passen lichte kleuren zoals wit. Ook is de moderne look vaak strak afgewerkt. Lak past daarom ook goed bij deze stijl.

Deze witte wandspiegel met plank bijvoorbeeld.

Tips

Wil je ruimte besparen, bijvoorbeeld omdat je niet zo’n grote badkamer hebt? Plaats de planken dan tegen een muur die niet wordt gebruikt in een looproute.

Het was al eerder benoemd: maar voor een overzichtelijk en nette badkamer kun je gebruik maken van mandjes. Hier kun je alle losse spulletjes zoals extra toiletartikelen in kwijt. Het oogt dan wat strakker dan alle losse artikelen.

Woonmooier.nl
Logo