7 tips voor een stijlvolle en veilige inrichting van de babykamer

Een baby op komst? Leuk! Maar er moet misschien nog wel het één en ander gebeuren. Zoals het inrichten van een babykamer. Je wilt natuurlijk dat de babykamer veilig is, maar de kamer mag ook een beetje stijlvol zijn. Waar let je op bij het inrichten van een veilige en stijlvolle babykamer? Lees verder voor X tips!

#1 Temperatuur

De temperatuur van de kamer is belangrijk, omdat baby’s hun eigen lichaamstemperatuur nog niet goed kunnen controleren. Daarom is het van belang om de kamer rond de 18 graden te hebben. Ook is het belangrijk dat er continu ventilatie is. Een bedje op de tocht of in de volle zon is eigenlijke een no-go.

#2 Gevaarlijke voorwerpen

Let op met snoeren en andere gevaarlijke voorwerpen. Zorg ervoor dat je stopcontacten hebt afgeschermd en dat je baby niet per ongeluk ergens aan kan trekken en er gevaarlijke spullen omvallen.

#3 Meubels

Er zijn een aantal meubels die je graag wilt hebben in de kamer.

Wieg

Eén van de belangrijkste meubels is een goede wieg of ledikant. Baby’s hebben veel slaap nodig en zullen dus ook veel tijd doorbrengen in een wiegje. Een goed matras is hierbij ook een aanrader.

Overige meubels

Heel handig is ook een commode met aankleedkussen, een kledingkast en een stoel voor het geven van voeding.

Overige items

Naast bepaalde meubels zijn er nog andere voorwerpen die makkelijk zijn om bij de hand te hebben op een babykamer, zoals: een nachtlampje, een slaapzak, luieremmer, voedingskussen en een thermometer.

Babyfoon

Onmisbaar is natuurlijk ook een goede babyfoon. Eén van de beste babyfoons is de Luvion Easy babyfoon, met camera. Zo hoef je niet bij elk geluid direct te schrikken, maar kun je van een afstandje toekijken of je kindje lekker weer in slaap valt.

#4 Kies je interieurstijl

Ook je babykamer kan passen bij de rest van je interieur. Ga je voor een moderne of juist landelijke sfeer? Er zijn keuzes genoeg! Je kunt in elke stijl wel meubels en/of accessoires vinden die bij je interieurstijl passen.

#5 De kleur van de kamer

De kleur van de kamer kun je natuurlijk helemaal matchen bij de interieurstijl. Kies je voor een rustige kleur, dan kun je de kleur toevoegen door gebruik te maken van accessoires. Rustige kleuren zorgen er ook voor dat de kamer niet te druk wordt of te vol oogt. Let er bij het kopen van de verf wel op dat het veilig is!

#6 Accessoires toevoegen

Door accessoires toe te voegen maak je de kamer geheel ‘eigen’. Leuke accessoires zijn lampen en knuffels. Natuurlijk kun je ook de muren opfleuren door gebruik te maken van behang of muurstickers.

#7 gordijnen

Gordijnen kun je uiteraard ook in een bepaalde interieurstijl kopen. Daarmee maak je de kamer dus lekker stijlvol. Bovendien stimuleert het donker maken van de kamer het slapen van de baby.  

Ben je juist op zoek naar tips voor de inrichting van een peuterkamer? Kijk dan eens hier.

Woonmooier.nl
Logo