7 tips om te verhuizen zonder schade aan meubilair

Verhuizen blijft een hele klus en het is bijna onmogelijk om helemaal schadevrij over te komen. Maar een flinke kras of erger is een kleine ramp als je zuinig bent op je kostbare spulletjes. Hieronder wat tips om zo min mogelijk risico te lopen.

1. Schakel een verhuisbedrijf in

Ook verhuizen is een vak en je kan ervan verzekerd zijn dat de verhuizers hun best zullen doen om schade te voorkomen omdat deze moet worden vergoed. Voorzichtig zijn mag best, dus kijk wat er geregeld is in het verhuiscontract. Maak ook recente foto’s van je meest waardevolle spullen vooraf, dat voorkomt problemen en discussies achteraf.

2. Verhuiskleed

Grote meubels bescherm je snel en goed met verhuisdekens. Sommige kastjes en andere zaken kan je er zo in verpakken. Voor de grotere meubelstukken die uit elkaar kunnen worden gehaald is het verstandig om dit te doen. De onderdelen kan je dan eenvoudig in dekens hullen. Als je een verhuiskleed goed gebruikt en deze stevig vastmaakt met touw of tape, hoef je weinig angst te hebben voor beschadiging.

3. Pas op met de trappen

Trappen in het oude en het nieuwe huis zorgen vaak voor problemen. Het is nu eenmaal niet makkelijk om vaak zware spullen de trap op te hijsen of te laten zakken. Gebruik ook hier een verhuiskleed voor grotere spullen en zorg voor voldoende hulp en samenwerking. Dek de hoeken van de te verhuizen spullen altijd af. Als de trap scherpe hoeken of uitsteeksels heeft, moeten deze ook worden beschermd.

4. Goed opbergen

Verhuisdozen zijn erg handig en vaak kan je er ook ander materiaal bij krijgen zoals noppenfolie of golfkarton. Het blijft echter essentieel om alles goed in te pakken en later weer voorzichtig uit te pakken. Vooral dat laatste wordt weleens vergeten in de haast om alles weer in orde te krijgen. Vergeet ook niet te vermelden in welke kamer een doos thuis hoort en een beknopte omschrijving te geven van de inhoud. Een van de meest tijdbesparende tips bij verhuizen!

5. Grote breekbare spullen apart vervoeren

De meeste breekbare spullen kan je goed verpakken in dozen gebruikmakend van beschermmateriaal. Bij de tv lukt dat meestal niet en wellicht heb jij ook nog andere grotere breekbare zaken, zoals vazen en dergelijke. Het meest eenvoudig is om dergelijke items apart te vervoeren, goed beschermd met verhuiskleden en iemand die tijdens het vervoer een oogje in het zeil kan houden.

6. Voorkom schuiven

In de verhuiswagen of ander transportmiddel dat je gebruikt, blijft vaak nog ruimte over en dat betekent het risico op schuiven tijdens de rit. Voorkom dat door die ruimte op te vullen met verhuisdekens of andere spullen. Op die manier voorkom je schade en gevaarlijke situaties door schuivende objecten.

7. Kies een goed team

In iedere familie of vriendenkring komen ze voor: goedbedoelende mensen die nu eenmaal een beetje onhandiger zijn dan de rest. Natuurlijk waardeer jij dat ze ook willen helpen. Geef ze echter dan wel de klusjes waarbij ze eigenlijk geen schade kunnen maken. Dat bespaart een hoop zorgen.

Woonmooier.nl
Logo