7 redenen waarom kunstgras ideaal is voor jouw tuin

Het zal jou vast ook wel eens overkomen zijn dat je langs een tuin kwam met een grasveld dat er schitterend uitzag. Echt of kunst, vaak zal dat de vraag blijven, want het verschil is nauwelijks te zien. Als je dan weer thuiskomt en je eigen gras ziet dat een eigen wil lijkt te hebben, is kunstgras misschien ook een optie voor jouw tuin. We zetten de voordelen even op een rijtje:

1. Onderhoudsarm

Niet meer maaien of anderszins moeten bewerken om een mooi grasveld te hebben, dat lijkt toch bijna een droom. Onkruid kan niet door kunstgras groeien maar kan wel door middel van zaden op het gras groeien. Dat is geen probleem als je af en toe het kunstgras even bezemt. Hiermee kan je alle organische materialen zoals bladeren en andere rommel die op je kunstgras terechtkomt moeiteloos verwijderen. Een kunstgrasveld ziet er het hele jaar prachtig uit. Soms noemt men dat een nadeel omdat het gras er in de winter niet natuurlijk uitziet, maar dat is uiteraard subjectief.

2. Waterdoorlatend

Kunstgras laat water uitstekend door en plassen zie je dan ook niet na een regenbui. Ook ingeval een hond zijn plas doet op uw kunstgrasveld, zal dat snel weer worden afgevoerd. Het kunstgras wordt door de regen ook automatisch ontdaan van stof en ziet er dan weer fris schoon en groen uit

3. Geschikt voor iedere ondergrond

Kunstgras is geschikt op iedere ondergrond en als het professioneel wordt gelegd, gaat het vele jaren mee. Het mooi kunstgras bij GJ Floors is een echte aanvulling op je tuin en vormt een mooie combinatie met tuinplanten. Vraag gewoon eens informatie wat vandaag de dag mogelijk is met kunstgras.

4. Kunstgras is zacht en goed bespeelbaar

Kunstgras is er niet alleen voor het mooie aanzicht, het kan ook gebruikt worden. Het moderne kunstgras is zacht en vormt een goede speelondergrond voor kinderen of huisdieren. Vanwege de goede drainage eigenschappen kan kunstgras na een regenbuitje alweer snel gebruikt worden. Uiteraard blijven zowel de kinderkleding als de poten van de huisdieren vrij van modder. Dat scheelt ook weer extra huishoudelijk werk.

5. Nauwelijks ongedierte

Voor mollen is een kunstgrasveld geen interessant terrein en dat geldt ook voor veel ander ongedierte. Een prettig idee als je niet houdt van kruipende en vliegende insecten die een tuin vaak minder plezierig maken.

6. Een groot voordeel voor hooikoorts patiënten

Het heet uiteraard niet voor niets hooikoorts. Veel mensen krijgen last van irritaties door de pollen die gras in de lucht brengen. Dan is het toch heerlijk als ook in het hooikoortsseizoen lekker in de eigen tuin kan zitten op het kunstgras en veel minder last te hebben van die vervelende aandoening.

7. Kunstgras lijkt op echt gras

Vooral in de lente en zomer is een kunstgrasveld nauwelijks te onderscheiden van natuurlijk gras. Dat is in de herfst en winter anders, omdat jouw grasveld mooi groen en fris blijft, terwijl echt gras lelijk wordt. Vind jij dat een nadeel? Optimaal genieten wanneer je een mooie verbinding tussen huis en tuin hebt.

Woonmooier.nl
Logo