6 tips om al die snoeren in huis uit het zicht te halen

Ook in huis wil je snoeren goed wegwerken, omdat een te groot aantal snoeren een onrustig beeld geeft. Daarnaast is het ook gewoon gevaarlijk als er te veel kabels in een soort kluwen bij elkaar komen, zoals vaak onder een bureau. Hierdoor ligt kortsluiting op de loer. Met het uit het zicht houden van snoeren voorkom je risico’s en creëer je rust in je interieur. Hieronder een aantal tips voor de kabels in jouw woning, bijvoorbeeld in je kantoor.

1. Kabelgoten

Er zijn diverse soorten kabelgoten in de handel waarmee je snoeren in velerlei omgevingen bijna ongemerkt kunt wegwerken. Een kabelgoot is eenvoudig aan te brengen en ook aan te passen bij een veranderende situatie. Overleg altijd met een expert indien je meerdere snoeren of kabels in een kabelgoot wil aanbrengen. Let ook op dat er kabelgoten zijn voor diverse omgevingen. Zelfs in een vochtige omgeving als een kelder kan een kabelgoot de oplossing zijn.

Behalve het wegwerken van een lelijk snoer beschermt een kabelgoot de kabels ook nog eens.

2. Meerdere elektriciteitspunten aanleggen

In de huidige woningen gebruiken we steeds meer elektrische apparaten. Om te voorkomen dat er te veel verlengsnoeren moeten worden gebruikt, kan je ook extra elektriciteitspunten aanleggen. Insteekstekkers waardoor je in een bestaand stopcontact meer mogelijkheden hebt kunnen ook een oplossing zijn om een verlengsnoeren te voorkomen.

3. Wegwerken achter plinten of het plafond

Zeker als je een nieuw huis betrekt, kan dit een optie zijn voor een aantal snoeren of kabels die min of meer permanent zijn. Het beperkt uiteraard wel je mogelijkheden omdat het een flinke klus is om bijvoorbeeld je tv te gaan verplaatsen als de kabel daarvoor achter een plint of het balkon is verborgen.

4. Aanbrengen van sleuven in muren en plafond

Door sleuven aan te brengen in de muur of plafond kan je snoeren vrijwel onzichtbaar wegwerken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de hanglampen die je op diverse plaatsen gebruikt. Deze elegante oplossing is in een nieuw huis vaak mogelijk om snoeren volledig weg te werken. Het is vaak verstandig om in de sleuven al extra ruimte aan te brengen zodat ze in de toekomst ook voor andere snoeren of kabels kunnen worden gebruikt. Ook bij deze oplossing is het vaak een probleem als je een storing of ander probleem moet oplossen.

5. Verberg snoeren door ze zichtbaar te maken

Iedereen die van Engelse detectives houdt, weet dat de beste plaats om iets echt te verbergen in het volle zicht kan zijn. Dan moet degene die er naar kijkt natuurlijk wel afgeleid worden. Dat kan door gebruik te maken van snoeren met opvallende kleuren en dessins. Deze zijn tegenwoordig overal te koop en vormen tezamen met bijvoorbeeld een oude lamp een bijzonder nieuw design.

6. Kabelverzamelaars

Als er geen andere oplossing is, kan je een chaotische kluwen ook aanpakken met een kabelverzamelaar. Hiermee kan je kabels en snoeren bij elkaar binden of aan muur of vloer bevestigen. Het is bepaald niet de meest elegante oplossing maar in ieder geval een optie totdat je een betere hebt gevonden.

Woonmooier.nl
Logo