5 keer een keuze voor een nieuwe vloer

Bent je toe aan een nieuwe vloer? Dat is niet altijd een makkelijke keuze omdat een vloer nu eenmaal is bedoeld voor een zeer lange gebruiksduur. Het belangrijkste is dat je je eerst afvraagt welke vloer waarbij past. Hieronder staan een aan aantal punten waar je rekening mee moet houden.

1. Waar komt de nieuwe vloer te liggen?

Voor verschillende kamers zijn er in het algemeen verschillende wensen. Een vloer in de keuken moet snel en eenvoudig schoon te maken zijn. In de woonkamer is het belangrijk dat de vloer tegen een stootje kan. Een slaapkamervloer is natuurlijk op het best als deze zacht en comfortabel is.

2. Hoe intensief wordt de vloer gebruikt?

Als jij een gezin hebt met ravottende kinderen en een paar huisdieren dan is het logisch dat je een keuze maakt die daarop is berekend. Met zo’n intensief gebruik ga je uiteraard voor een vloer die stevig is en eenvoudig valt schoon te maken. PVC is vaak een optie omdat dit materiaal slijtvast is en desnoods een deel ervan vervangen kan worden als het uit de hand is gelopen. Ook hout kan je laten schuren en opnieuw lakken, maar dit is een relatief kostbare zaak.

3. Heb je vloerverwarming?

Als je vloerverwarming hebt, kan je nog steeds uit diverse vloeren kiezen, maar er is wel verschil in de warmte-opbrengst. Hout isoleert erg goed, maar bij vloerverwarming is dat nu juist een nadeel. Voor laminaat geldt dat de ondervloer de isolatie bepaalt, hoe dikker de ondervloer, hoe meer isolatie die ongewenst is. PVC-vloeren, zeker als die gelijmd worden, zijn ideaal als je vloerverwarming hebt omdat deze de warmte uitstekend doorlaten.

4. Geluidsisolatie

Het is uiteraard afhankelijk van je woonsituatie maar waar het gaat om geluidsdemping heeft iedere vloer ook bepaalde eigenschappen. Laminaat zorgt voor minder geluiddemping dan hout. Uiteraard kan je dit ten dele oplossen door een dikke ondervloer. PVC is zacht materiaal en heeft wat geluiddemping betreft de beste eigenschappen.

5. Lichtinval en kleur

Met alle materialen heb je een grote keuze in kleuren en daarmee kan je de sfeer in een kamer bepalen. Als je in een ruimte weinig directe lichtinval hebt, is een lichte vloer een voor de hand liggende keuze omdat deze de kamer groter zal doen lijken en meer sfeer geeft. Voor een kamer met voldoende licht kan je spelen met kleur en licht. Wat dacht je van het contrast tussen donkere muren en een lichte vloer of juist het omgekeerde.

Bij Kwantum kan je terecht voor diverse soorten vloeren. Zoals hierboven staat vermeld hebben houten vloeren, laminaat vloeren en PVC vloeren ieder hun specifieke eigenschappen. Als je kiest voor vloerbedekking van Kwantum krijg je ongeacht de keuze die je maakt altijd waar voor je geld. Natuurlijk kan je ook advies krijgen over de beste vloerbedekking voor jouw woonsituatie. In de webwinkel kan je informatie vinden over alle soorten vloerbedekking, of het nu om laminaat of om vloerkleden gaat.

Woonmooier.nl
Logo