4 tips om je huis persoonlijkheid te geven

Je hebt mooie meubels in je huis staan, een sfeervolle vloer en een mooie kleur op de muren, maar toch ontbreekt er iets. Dat wat er mist, is vaak de persoonlijke touch. Jouw unieke smaak, kunstobjecten, accessoires, items die van jouw huis een echt thuis maken. Maar wat houdt dit nu precies in? Dit is namelijk zeer persoonlijk en voor iedereen weer anders. Interieur ontwerpers gebruiken een aantal trucs om van een huis een knus, warm, gezellig thuis te maken. In deze blog delen we deze met je.

Stijlen & materialen mixen

Een unieke en zeer persoonlijke mix krijg je zeker door het mixen van verschillende stijlen en materialen. Belangrijk is daarbij wel dat het geen onsamenhangend geheel wordt. Houd je bijvoorbeeld van boho en natuurlijk? Mix dan veel grote groene planten met fluffy kleden en kussens en kies voor houten materialen als accent. En in een klassiek interieur kan het leuk zijn om wat vintage elementen toe te voegen voor wat meer sfeer en persoonlijkheid. Check wel van tevoren even of de stijlen die je wilt matchen een fraaie combi met elkaar vormen. Op internet vind je allerlei voorbeelden die je kunt bekijken om je te laten inspireren.

Accessorize op de juiste manier

Vaak zien we rijen met allerlei verschillende accessoires in de vensterbank. Daarmee creëer je geen wow-effect. Plaats accessoires in groepjes van drie. Houd een kleurenpalet aan met maximaal twee kleuren of twee verschillende materialen. Zo ontstaat eenheid. Kies ook dingen uit die jezelf heel mooi vindt. Houd je bijvoorbeeld van oude prenten? Verzamel deze dan op een brocante markt en zet ze in verschillende formaten houten lijstjes op een ruwe houten plank. Vind je gekleurde spuitflessen mooi? Plaats ze in je vensterbank met wat planten erbij voor een groene touch. Wil je een vrolijk accent in een wat neutrale woonkamer? Denk dan eens aan een drieluik met kleurrijke dikke dames schilderijen boven je bank.

Kleurgebruik

Ook je muren mag je tegenwoordig personalizen. Heel fraai is om verschillende nuances van dezelfde kleur te gebruiken in je woonkamer. Dit noemen we ook wel ton-sur-ton. En daarnaast kun je ook wat leuke accenten plaatsen. Verf een klein muurtje bijvoorbeeld met metallic verf of plaats er hout- of steenstrips. Ook een frisse kleur die je laat terugkomen in je accessoires kan de sfeer enorm doen opleven. Houd een basiskleurenpalet aan met twee tot drie hoofdkleuren en kies daarnaast één of twee fellere accentkleuren om de ruimte wat op te spicen.

De juiste verlichting

De juiste verlichting is bepalend voor de sfeer in huis. Dat begint natuurlijk met voldoende daglicht en lichte transparante gordijnen. Alleen dat al zorgt voor een frisse levendige sfeer in je woonkamer. Naast voldoende basisverlichting en een paar statement design lampen, plaats je ook sfeerverlichting. De filament gloeilampen zijn daar zeer geschikt voor. Maar ook met wat led strips onder of achter een plank kun je heel veel sfeer toevoegen. Of plaats wat losse led strings over items die je wat extra wilt accentueren in je huis. Zo vallen ze zeker op!

Woonmooier.nl
Logo