4 tips bij het kopen van mooie terrastegels

Ben je op zoek naar nieuwe terrastegels? Dan is het de moeite waard om online eens rond te kijken. Maar waar moet je eigenlijk op letten tijdens je zoektocht naar mooie terrastegels? We zetten vier tips op een rij.

1. Vergelijk niet alleen op prijs

Natuurlijk wil je het liefst zo veel mogelijk waar voor je geld, maar het is aan te raden om daarbij de kwaliteit niet uit het oog te verliezen. Misschien kan je voor een klein budget hele mooie terrastegels kopen, maar blijken die uiteindelijk minder lang mooi te blijven dan wat duurdere tegels. Let dus niet alleen op de prijs, maar ook op bijvoorbeeld levertijd, eventuele keurmerken en verzendkosten. Door te vergelijken op meerdere criteria vergroot je de kans op een succesvolle aankoop.

2. Houd rekening met de omgeving

Bedenk voor aanschaf van de tegels ook met welke invloeden uit de omgeving je te maken kunt hebben. Als de tuin in een bosrijke omgeving ligt, of wanneer er in de tuin zelf veel bomen staan, zal het terras sneller vies worden. Je kunt om dit te voorkomen kiezen voor materiaal zoals keramiek, dat makkelijk schoon te houden is. Verder wil je in een tuin waar kleine kinderen spelen natuurlijk geen ruwe tegels. En wanneer de tuin scheef af loopt zijn gladde tegels juist af te raden, omdat deze bij nat weer glad kunnen worden.

3. Maak de tuin een verlengde van het huis

Door de tuin aan te pakken in een stijl die vergelijkbaar is met de stijl in huis, zorg je ervoor dat het samen een geheel vormt. Betrek in het ontwerp zowel de eventuele voor- als achtertuin. Je kunt denken dat je vanuit de voortuin toch de achtertuin niet kan zien, maar vanuit huis kan je natuurlijk beide kanten op kijken. Vanuit huis kun je extra genieten van de eenheid in huis en tuin.

4. Schakel een professional in

Zie je er tegenop om zelf aan de slag te gaan in de tuin? Dan kan het de moeite waard zijn om een tuinman of ontwerper in de arm te nemen. In overleg kan er dan een ontwerp gemaakt en uitgevoerd worden. De expert kan ook prima meedenken over de mogelijkheden op het gebied van terrastegels. Houd er wel rekening mee dat het inschakelen van een specialist extra kosten met zich meebrengt. Daar staat tegenover dat het veel eigen tijd en werk scheelt.

Woonmooier.nl
Logo