4 manieren om meer sfeer in huis te creëren met ledstrips

De sfeer in huis wordt voor een groot deel bepaald door de verlichting. Daarnaast heeft licht een praktische functie, waardoor het soms even zoeken wat de geschikte verlichting is voor iedere ruimte. Hierdoor wordt steeds vaker voor ledstrips gekozen. Deze zijn namelijk maken te monteren en op allerlei plaatsen te bevestigen. Achter ieder randje kan zo een strip wel mooi worden weggewerkt. Daarnaast kan er vaak gewisseld worden qua kleur en felheid van de verlichting. Zo kan je er alle kanten mee op. Hoe kunnen ledstrips precies worden gebruikt om sfeer in huis te creëren? 

Ledverlichting in de woonkamer

Onder andere in de woonkamer kunnen ledstrips goed van pas komen. Zo is het erg populair om ledstrips rondom te televisie of het televisiemeubel te plaatsen voor extra kijkcomfort. Ook kan er een mooi verlichte rand worden geplaatst om een schilderij of foto, over een kast of bijvoorbeeld in een vitrinekast.

Ledverlichting in de slaapkamer

Ledstrips zijn echte sfeermakers. Daarom zijn ze vaak ook zeer gewild in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een strip boven het hoofdeinde van het bed. Of bovenop de kledingkast. Alles is mogelijk. Een ledstrip kan ook worden bevestigd in een raamlijst of simpelweg langs een plint. De kleur van de verlichting pas je aan naar je humeur en stemming. Ga je een romantisch avontuur beleven? Zet dan een zachte sfeerverlichting aan. Wil je je vroeg in de ochtend aankleden, dan kan je het licht wat feller zetten.

Ledverlichting in de badkamer

Ook in de badkamer kan een ledstrip voor een ontspannen sfeer zorgen. Lekker een boek lezen in bad of juist met je partner genieten van jullie bubbelbad. Er zijn speciaal ledstript ontwikkelt die waterbestendig zijn. Hierbij zijn verschillende gradaties te onderscheiden. Heb je spatbestendig, maar ook volledig waterdicht. Omdat het in een badkamer toch vaak wel erg vochtig kan worden, is het belangrijk om de juiste variant te kiezen die ook een waterdichte aansluiting heeft. Zoals deze ledstrips voor in de badkamer. Daarna kan het genot beginnen.

Ledverlichting op de trap

Erg populair is daarnaast het verlichten van een trap met ledverlichting. Dit is niet alleen heel sfeervol, ook nog eens veilig omdat je goed kan zien waar je loopt. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een ledstrip langs de trapleuning naar boven te laten lopen. Ook kan je iedere tree verlichten. Met een resultaat om jaloers op te worden. De ruimte waar de trap zich in bevindt heeft daarmee gelijk een hele andere uitstraling. Daarnaast is de ledstrip makkelijk te bevestigen en eenvoudig weg te werken.

Woonmooier.nl
Logo