4 keer leuke ideeën voor barstoelen in de keuken

De eettafel wordt steeds vaker vervangen door iets anders. Zo is het tegenwoordig helemaal niet gek om een bartafel in de keuken te hebben in plaats van een eettafel. Ook zie je veel meer dat mensen barstoelen plaatsen aan een kookeiland. Niet alleen is het makkelijk, het is ook ruimtebesparend (handig voor mensen met weinig ruimte) en het is gezellig dat iemand bij je kan zitten als je aan het koken bent. Ben jij op zoek naar een barstoel voor in de keuken? Een barkruk in de keuken is helemaal hip! In dit artikel hebben we de leukste ideeën voor je op een rij gezet.

Hier let je op als je een barstoel gaat aanschaffen

Ga jij barstoelen kopen? Lees dan eens deze tips!

Materiaal

Als je een barstoel voor in je keuken wilt, dan is het allereerst verstandig om te letten op het materiaal. Zeker als je de stoel plaats bij een gedeelte waar gekookt kan worden, kan de stoel vies worden. Het is dan ook goed om iets te kiezen wat makkelijk schoon te maken is. Vet is bijvoorbeeld goed te verwijderen van leer of kunststof.

Model

Het model van de barkruk kan bepalend zijn in de keuze. Er zit veel verschil in het model. Zo kun je kiezen voor een barstoel met of zonder leuning, een kuipvorm of een standaard zitting. Wat voor model je kiest kan afhankelijk zijn van je smaak en interieurstijl.

Hoogte

Kijk goed naar de hoogte van de barkruk. Het is natuurlijk zonde als je een barstoel koopt die niet eens onder de bar/kookeiland et cetera past.

Onderstel

Het onderstel is natuurlijk een onderdeel van het model. Ook het onderstel kan dus afhankelijk zijn van onder andere je smaak en interieurstijl. Zo is er bijvoorbeeld keuze uit draaipoten of sledepoten. Het is wel prettig om te kiezen voor een goede voetsteun, omdat je in principe niet bij de grond kunt komen met je voeten.

De interieurstijl

Scandinavisch design
Deze barstoel met lichte kleuren en uiteenlopende, dunne poten past goed bij een Scandinavisch design.

Landelijke barstoel

De landelijke stijl laat zich kenmerken door natuurlijke en ruwe materialen. Wat dacht je van deze stoere, retrolook houten barstoel?

Industriële en/of stoere barstoel

De industriële of stoere look kun je gemakkelijk creëren door te kiezen voor leer, gecombineerd met metaal en donkere kleuren.

Vintage barstoel

Een vintage barstoel is heel gevarieerd! Bij vintage zijn ronde vormen hip. Maar ook de kuipmodellen zijn echt retro. Wat dacht je van deze stoere maar retro barkruk?

P.S. Meer ideeën voor in de keuken? Hier lees je meer over de verschillende stijlen in de keuken. Hier kun je meer tips lezen over een barkruk in de keuken. Op lowikmeubelen.nl kun je nog veel meer barstoelen vinden!

Woonmooier.nl
Logo