3 redenen waarom een partytent altijd van pas kan komen

Bij een partytent denk je onmiskenbaar aan een buitenfeestje. Daar zijn ze immers ook voor gemaakt en bieden ze een uitstekende oplossing voor als je zeker wilt weten dat je droog kunt staan. Als je er dan ook nog een neemt met zijwanden, ben je bovendien ook nog eens beschermd tegen de wind (klik hier voor het aanbod). Maar een feestje is doorgaans aanleiding om een partytent enkel te huren. Toch kan hij ook zeer goed van pas komen voor andere zaken als je er ‘gewoon’ een aanschaft. Daar geven we in dit artikel een aantal voorbeelden van.

Zelf droog zitten

Als het in Nederland altijd mooi weer was, hadden we geen partytenten nodig. Maar je kunt er niet van op aan, ook niet in de zomer. Dat is wel het seizoen waarop de temperatuur zich er doorgaans voor leent om lekker buiten te zitten, want dat kan helaas niet het hele jaar door. Echter kun je ook tijdens die periode gedwarsboomd worden door neerslag. Als je dan toch lekker in de tuin wilt kunnen zitten voor wat frisse lucht, kun je je partytent gebruiken om dat ‘droog’ te kunnen doen. Zo kan het zelfs het Nederlandse weer niet meer voorkomen dat jij een zo groot mogelijk deel van het jaar lekker in de tuin kan doorbrengen.

Schaduwhoekje creëren

Maar er zijn natuurlijk ook periodes dat het wél mooi weer is in Nederland. Sterker nog, soms kan het echt een tijd lang flink heet zijn. De hele tijd in de volle zon zijn trekt niet iedereen even goed en is ook niet per se heel bevorderlijk. Een partytent stelt je in staat een schaduwhoekje te creëren, zodat je wel lekker buiten kunt zijn, maar niet aan de volle zon blootgesteld bent. Dat is ook een goede oplossing voor als je de kinderen niet in de volle zon buiten wilt laten spelen.

Afdakje voor tuinmeubelen

Een bijkomstigheid van je zithoekje creëren onder een partytent, is ook dat je tuinmeubelen droog kunnen blijven. Dat is wel zo fijn, want dan kun je de kussens er bijvoorbeeld gewoon op laten zitten. En je hoeft de boel niet eerst af te drogen voordat je er kunt gaan zitten. Maar er is natuurlijk ook een deel van het jaar dat je er niet gaat zitten omdat het daar simpelweg te koud voor is. Als je ook dan je partytent laat staan, creëer je een soort opslag voor je tuinmeubelen waar deze droog kunnen overwinteren. Niet iedereen heeft immers een garage of schuurtje waar al die meubelen in passen. Dankzij de partytent kun je dan de levensduur van de meubelen wat verlengen, omdat ze niet aan neerslag blootgesteld zijn.

Er zijn vast ook nog wel andere handige toepassingen te bedenken voor een partytent. Zeker als je dus van plan bent vaker een feestje te geven, is het eigenlijk best een goed idee om gewoon zo’n partytent te kopen. Je kunt er immers nog meer mee.

Woonmooier.nl
Logo