10 verschillende manieren om je afvalcontainer weg te werken

Het beheren van afval is een essentieel onderdeel van een gezond huishouden, maar laten we eerlijk zijn, niemand wil een lelijke afvalcontainer prominent in zijn tuin hebben staan. Gelukkig zijn er tal van creatieve manieren om je afvalcontainer op een discrete manier weg te werken, zodat je tuin er nog steeds prachtig uitziet. In dit artikel delen we 10 slimme manieren om je afvalcontainer te verbergen, zodat jij je kunt concentreren op een mooiere leefomgeving.

1. Omheining met groen

Een van de meest natuurlijke manieren om je afvalcontainer te verbergen, is door het creëren van een groene omheining. Plant dichtbegroeide struiken of hoge planten rondom de container, zodat deze uit het zicht verdwijnt. Denk hierbij aan hulst, bamboe of een snelgroeiende klimplant.

2. Op maat gemaakte container ombouw

Overweeg het maken van een op maat gemaakte container ombouw. Deze kan worden gebouwd van duurzaam hout of ander weerbestendig materiaal. Hiermee creëer je niet alleen een verborgen opslagplaats, maar voeg je ook een decoratief element toe aan je buitenruimte. Vaak dient een container box genoeg ruimte te bieden voor vier afvalcontainer. Een gemiddeld huishouden beschikt over een papier en karton container, restafval container, plastic en PMD container en een GFT container. Ga je een ombouw voor je containers maken? Houd dan rekening met het aantal containers en de beschikbare ruimte. 

3. Camouflage met verf

Een eenvoudige en effectieve methode is om je container te schilderen in dezelfde kleur als je omgeving. Hierdoor valt de afvalbak minder op en past hij beter in het geheel.

4. Schuttingpaneel als scherm

Plaats een decoratief schuttingpaneel voor je afvalcontainer. Kies een paneel dat bij de stijl van je tuin past en zorg ervoor dat je nog steeds gemakkelijk toegang hebt tot de container wanneer dat nodig is.

5. Verberg het achter een tuinhuisje

Investeer in een tuinhuisje of schuur en plaats de afvalcontainer hierin. Zo blijft je container netjes opgeborgen en is je tuin vrij van storende elementen.

6. Camouflage met klimplanten

Kies voor klimplanten die niet alleen de container bedekken, maar ook een visueel aantrekkelijke uitstraling geven. Overweeg klimrozen, jasmijn of een klimop voor een charmante bedekking.

7. Tuinhek als verborgen hoek

Gebruik een deel van je tuinhek als een ‘verborgen hoek’ voor de afvalcontainer. Door een klein hekwerk te creëren, kun je de container gemakkelijk uit het zicht schuiven wanneer dat nodig is.

8. Bamboe schermen voor een zen-look

Bamboe schermen zijn een milieuvriendelijke en aantrekkelijke manier om je afvalcontainer te verbergen. Ze voegen ook een vleugje zen toe aan je buitenruimte.

9. Tuinschermen op wielen

Maak een verplaatsbaar tuinscherm op wielen, zodat je de locatie van je afvalcontainer kunt aanpassen aan je behoeften.

10. Ondergrondse oplossingen

Als je budget het toelaat, overweeg dan een ondergrondse containeropslag. Deze geavanceerde oplossing biedt niet alleen een strak uiterlijk, maar minimaliseert ook geuren en ongedierte. Ook voor bedrijven is een ondergrondse oplossing een slimme keuze. Op de site van Bedrijfsafval vind je een overzicht van verschillende afvalcontainers en mogelijke ondergrondse oplossingen.

Houd je afvalcontainers uit het zicht met onze tips

Met deze 10 slimme manieren om je afvalcontainer te verbergen, kun je genieten van een prachtige tuin. Kies de methode die het beste bij de stijl en ruimte van je tuin past, en ontdek hoe gemakkelijk het is om je afval op een elegante manier uit het zicht te houden. Zo wordt afvalbeheer niet alleen functioneel, maar ook een esthetische toevoeging aan je buitenruimte.

Woonmooier.nl
Logo