10 leuke verf ideeën voor jouw woonkamer

Ben je van plan om je woonkamer een ander kleurtje te geven? Een snelle blik op de bekende kleurenwaaier is genoeg om je te realiseren dat je hier zeer veel mogelijkheden in hebt. Wij gaan je in dit artikel inspireren met 10 leuke verf ideeën voor jouw woonkamer. 

Elementen die bepalend zijn voor de uitstraling van woonkamers

Je interieur, je vloerbekleding, de keuze voor verlichting en zelfs de muziek die je opzet zijn allemaal elementen die bepalend zijn voor de uitstraling van woonkamers. Zoals je misschien al eerdere op deze website gelezen hebt, kun je jouw interieur op meerdere manieren zeer gezellig maken. De inrichting zorgt dus voor een groot deel voor de sfeer die een woonkamer zal uitademen maar je kleurkeuze is hierbij toch wel het meest essentieel.   

Welke sfeer wil jij creëren in je woonkamer?

Het uitgangspunt van jouw kleurkeuze is uiteraard welke sfeer je wilt creëren in je woonkamer. Het maakt immers een groot verschil of je voorkeur uitgaat naar een warme en rustige sfeer of juist naar een energieke en spontane sfeer. Daarnaast is het goed te realiseren dat bepaalde kleuren een signaal afgeven aan je hersenen. In onze onderstaande tips komen deze psychologie kleuren dan ook zeker terug.  

Kleurenharmonie en complementaire kleuren

Een andere interessante mogelijkheid waar je aan kunt denken als je je verf ideeën voor jouw woonkamer op een rijtje aan het zetten bent, is of je kiest voor één kleur of voor kleurencombinaties. Bij het maken van een keuze met betrekking tot de verfkleuren (kleurenharmonie) is het belangrijk om eerst de grote lijnen te bepalen, dus het bepalen van de (complementaire) kleuren en je in een later stadium richten op de specifieke tinten. In onze onderstaande 10 verf ideeën voor woonkamers komen kleurencombinaties dan ook zeker terug. Laat je inspireren!

10 leuke verf ideeën voor jouw woonkamer

  1. Gebruik de warmere (de vaak wat donkere) kleuren in een ruimte om elementen wat meer naar voren te laten komen en koelere (lichte) kleuren om voor de beeldvorming wat meer ruimte te creëren.
  2. Voor een rustgevende woonkamer kun je het beste kiezen voor donkere tinten zoals een donkere tint blauw.
  3. Voor een avontuurlijke en bruisende woonruimte zijn groene tinten of een zandkleur zeer geschikt. Uiteraard is een combinatie hiertussen ook een stijlvolle keuze.
  4. Als je een moderne sfeer wilt creëren in de woonkamer is de kleur wit waarschijnlijk jouw keuze, uiteraard in combinatie met pastelkleuren. 
  5. Een TV hoek krijgt een gezellige en intieme sfeer met wat donkere kleuren. De TV is immers de lichtbron.
  6. Kies voor een accentkleur achter je bank in de zithoek. Op deze manier is deze kleur zeker aanwezig in je woonkamers, zonder opdringerig te worden.
  7. Geef de muren waar de ramen in geplaatst zijn een neutrale kleur. Dit geeft een licht en neutraal beeld.
  8. Een muur met een binnendeur mag een donkere kleur krijgen. Deze kleur straalt activiteit uit.
  9. Een mooie combinatie van grijs en wit geeft een woonkamer een licht en luchtig geheel.
  10.  Zachte pasteltinten geven een woonruimte een bijzonder eigentijds maar fris karakter. Het is een gedurfde keuze maar getuigd wel van smaak.

Tot slot onze belangrijkste tip:

Onze belangrijkste tip heeft betrekking op je materiaalkeuze. Wil jij lang plezier hebben van je verfwerk? Werk dan met materiaal van een hoge kwaliteit zoals Wijzonol LBH Silicon Alkyd Hoogglanslak voor de afwerking. Deze gesiliconiseerde alkydhars is speciaal ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en is eenvoudig te gebruiken op diverse ondergronden. Kwaliteit is in dit opzicht zeker een (goede) keuze!

Woonmooier.nl
Logo